Start regionale wedstrijdseizoen Turnlust Budel 

BUDEL – Afgelopen weekend startte het regionale wedstrijdseizoen voor de turnsters van Turnlust met een eerste voorwedstrijd in Best.  Zaterdag kwam Toke van der Kruis in actie in niveau 3. Omdat Toke momenteel de enige turnster is op dit hoge niveau, turnt zij samen in één team met meisjes van turnclub OJC Rosmalen. Toke liet veel nieuwe oefeningen zien. Ze begon de wedstrijd heel sterk op brug. Tijdens balk moest ze helaas een val incasseren, maar ging met de laatste twee toestellen sterk door. Het team was goed op dreef en mocht op het hoogste podium plaatsnemen, met een mooie gouden medaille.  Zondagochtend was het de beurt aan middenbouw niveau 4 op baan 1 en bovenbouw Supplement E op baan 2. 

Anouk Kessels, Evelien Kessels, Jik van der Kruis en Merle Mennen stonden als team in supplement E aan de start. Voor Jik en Merle vormde deze wedstrijd hun debuut in de bovenbouw, met allemaal nieuwe oefeningen.

Ze begonnen sterk op vloer, waar Jik en Merle voor het eerst hun nieuwe oefeningen lieten zien.  Ze zetten de rest van de wedstrijd heel goed door.  Jik scoorde het hoogste punt van de wedstrijd op sprong. Merle turnde een prachtige brugoefening.  Anouk kwam na een strakke oefening met een grote glimlach van de balk. Ook zij behaalde het hoogste punt. Evelien was met haar ervaring, ondanks een polsblessure, heel waardevol voor het team. 

Het team kreeg dik verdiend de zilveren medaille omgehangen!  Voor middenbouw niveau 4 kwamen Noor Soers, Floor Cox, Fenne Govers, Nynke Rosbergen, Lize Schepens en Beau Wils in actie. Ze begonnen sterk op vloer, waar ze prachtige oefeningen neerzetten. Daarna gingen ze naar sprong, ook op brug werden zeer mooie oefeningen geturnd. Ze eindigden hun wedstrijd met de balk, waar ze erg hun best hebben gedaan. Ze hebben dan ook een mooie vierde plaats behaald!