Tweede landelijke plaatsingswedstrijd Turnen Dames

BUDEL – Zondag 26 november reisden de senioren 2e en 3e divisie van Turnlust Budel af naar het verre Dokkum voor hun tweede kwalificatiewedstrijd. Maudi op den Buijsch, Jessie Kissen en Dewi Corstjens startten, bij de senioren 3e divisie, de wedstrijd op het spannende toestel balk. Met hier en daar nog wat verbeterpunten een prima start van deze wedstrijd. 

Op het toestel vloer lieten ze prachtige oefeningen zien, voor Maudi zelfs het 2e cijfer van de wedstrijd. Jessie turnde op het toestel en sprong een mooie tsukahara, ook Dewi en Maudi turnden stabiele sprongen. Op naar het laatste toestel brug. Op de brug lieten alle drie de turnsters vooruitgang zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Dewi turnde een nette brugoefening en met mooie opzwaaien. Maudi werd knap 5e, Jessie 7e en Dewi 17e. 

Daarna waren de senioren 2e divisie aan zet. Voor Turnlust turnde Lieke Broers mee in deze categorie. Laura van Bakel kon helaas niet deelnemen door een vervelende blessure. Lieke startte met een mooie vloeroefening met daarin nette acroseries.  Na een stabiele sprong en een prima brugoefening ging Lieke met een goed gevoel naar de balk. En wat een prachtige oefening turnde Lieke hier. Mede door het 2e cijfer van balk werd Lieke 9e. 

De laatste plaatsingswedstrijd is in het weekend van 27 en 28 januari in Heerenveen. Daarna wordt de doorstroming naar de halve finale bekendgemaakt.