Bewoners van het AZC enthousiast over de geboden uitjes!  

CRANENDONCK – Het slechte weer van de afgelopen weken heeft de vrijwilligers van het Inwoners Collectief Cranendonck er niet van weerhouden om op pad te gaan vóór en mét de bewoners van het AZC. Ze ruimden, als steeds, weer verschillende zakken vol met het afval langs de weg of gingen met een groepje enthousiaste wandelaars op pad voor de wekelijkse Walk & Talk. Tijdens deze wandelingen proberen zij de bewoners wat woorden Nederlands en inzicht over de hier geldende gebruiken bij te brengen. Soms gaat dit zelfs wat verder. Eén op één wordt dan bijvoorbeeld. aan een bewoner vertelt hoe hij eindelijk af kan komen van het roken; een ‘verslaving’ die hij soms heeft opgedaan door de grote spanningen waarmee hij zijn vlucht trachtte te verdoven. Voor de vrijwilliger is het natuurlijk prachtig om een week later van de man te horen, dat hun toevallige ontmoeting ertoe heeft geleid dat hij nog steeds niet heeft gerookt! Kijk voor meer info over de werking van InwonersCollectief Cranendonck op https://inwonerscollectief-cranendonck.nl

Inwonerscollectief Cranendonck.