Valkenswaard On Ice terug van weggeweest

De schaatsen kunnen eindelijk weer uit het vet. Na drie jaar afwezigheid is er deze winter weer Valkenswaard On Ice op de Markt in Valkenswaard. Hier verrijst van 9 december tot en met 7 januari weer een tijdelijke schaatsbaan. 

Corona zette in 2020 en 2021 een streep door de eindejaarstraditie en 2022 kwam nog te vroeg voor de Stichting Valkenswaard On Ice.

De overdekte schaatsbaan, met een aparte hoek voor de kleinste schaatsertjes, wordt opgebouwd vanaf 4 december. De ijsvloer heeft een oppervlakte van 600 vierkante meter. 

De officiële opening is op zaterdag 9 december. Schaatsliefhebbers kunnen hun eigen of gehuurde ijzers dan vanaf 18.00 uur onderbinden. De weekmarkt gaat tijdens Valkenswaard On Ice gewoon door.

Op en rond de schaatsbaan een scala aan activiteiten gehouden voor jong en oud. Op het programma staan onder meer curling, ‘glow in the dark’, regionale biertapwedstrijden en livemuziek. Ook de koek-en-zopietent ontbreekt niet. Het complete programma is binnenkort terug te vinden op de website van de stichting: valkenswaardonice.nl.

Dagkaarten voor Valkenswaard On Ice kosten 4,50 euro. Voor de fanatieke schaatsers is er voor 75 euro een passe-partout die onbeperkt toegang geeft tot het evenement. Schaatsen (maat 28 tot en met 46) zijn te huur voor 4,50 euro per paar.