Vernieuwde turnhal Jaak Tassetschool voor verschillende deelgebruikers

PELT – De turnhal van Basisschool Jaak Tasset in Neerpelt-Centrum werd grondig gerenoveerd. Ze werd zopas officieel in gebruik genomen. De gemeente Pelt financierde dit project samen met Agion (Agentschap voor infrastructuur in het onderwijs). Verschillende lokale partners zullen gebruik kunnen maken van de ruimte. Binnen de visie ‘brede scholen’ – waar Pelt al enige tijd op inzet – zijn ruimtes als deze de toekomst voor scholen en verenigingen in de gemeente. 

De sporthal van basisschool Jaak Tasset werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren 30 en was aan vernieuwing toe. Wat eerst een beperkte renovatie beloofde te zijn, werd uiteindelijk een doorgedreven vernieuwing. 

De vernieuwde hal is uitgerust met een nieuwe sportvloer, vaste sporttoestellen en nieuwe kleedkamers met douches en sanitair. Op het vlak van duurzaamheid werden de gevels, ramen en dak geïsoleerd. De hedendaagse technische installatie bevat een warmtepomp, vloerverwarming en ventilatie.

De sporthal zal gedeeld gebruikt worden. Overdag gebruikt de school ze zelf. Dankzij de medefinanciering door gemeente Pelt in het project, kan de ruimte na de schooluren ter beschikking gesteld worden voor lokale (sport)verenigingen. Tijdens de schoolvakanties kan ook de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang Pelterkids hier activiteiten laten doorgaan.

Tijdens de officiële opening konden de genodigden – waaronder leden van de verenigingen, ouders en kinderen van de Jaak Tassetschool – de vernieuwde sporthal voor het eerst bezichtigen. Na het officiële gedeelte kregen de aanwezigen een demonstratie van de turnkring Hoger Op. De partners blikken alvast vooruit op een vlotte samenwerking in de vernieuwde hal.