Première Musica Con Gusto

PELT – Zondag 10 december 2023 (14.00 uur) vindt de première plaats van projectorkest Musica Con Gusto, een nieuw opgerichte vzw uit Pelt. Op de affiche staan internationale gastartiesten die voor een fantastische muzikale namiddag zullen zorgen.

De naam ‘projectorkest’ zegt op zichzelf al wat het betekent: een orkest dat op projectmatige basis werkt. Enthousiaste muzikanten uit alle windstreken kregen de kans om zich in te schrijven voor het eerste project van Musica Con Gusto: de première. Met slechts 6 repetities op de planning is de inzet hoog. Maar liefst 40 muzikanten repeteren en studeren in 3 weken tijd een hoogstaand programma in waarbij ze high-end solisten begeleiden.

Cornettist Lode Violet is betrokken bij verschillende orkesten en treedt regelmatig op als solist. Zo was hij te gast bij verscheidene brassbands in Europa & de Verenigde Staten van Amerika. Vanaf 2011 is hij de Principal Cornet van Brassband Willebroek waarmee hij 7 nationale titels, een Europese titel en wereldtitel won.

Mezzo-sopraan Elisabeth Alders (afkomstig uit Overpelt) kreeg tijdens haar studies de kans om te zingen in semi-professionele koren en projecten. Hierdoor heeft ze haar inmiddels ontwikkeld tot een veelbelovende operazangeres met een lyrische en donkere stem die veel rollen aan kan waardoor ze werd toegelaten tot de Berliner Opera Academy. Bovendien is ze als dirigente verbonden aan het kinderkoor van de Vlaamse Opera.

Naast deze twee gastsolisten maken ook twee solisten uit het orkest hun opwachting op het podium van CC Palethe. Kaarten kosten € 18 (incl. consumptie) tijdens de receptie nadien en zijn te verkrijgen via mcgorkest@gmail.com