“De kracht van theater”

EINDHOVEN – Maandag 11 december 2023 organiseert Café Brein Eindhoven een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Waar: SWZ Activiteitencentrum, Palladiostraat 27, 5624 AB in Eindhoven. Datum en tijd: 11 december van 19.30 tot 21.30 uur.  Toegang: vanaf 19.00 uur. Wie: Mensen met NAH, hun familie of mantelzorgers, andere belangstellenden.  Aanmelden is niet nodig. 

Hoofdgast van deze avond is Mariëlle van der Aa, initiatiefnemer van de theatergroep NAH-ja! uit Eindhoven. Zij is zelf ervaringsdeskundige NAH en begeleider van de zelfhulpgroep NAH regio Son & Breugel. Tijdens deze laatste feestelijke bijeenkomst van 2023 wordt de documentaire ‘Een ander hoofd’ getoond. Deze documentaire gaat over het repetitieproces van theatergroep NAH-ja! voor de gelijknamige voorstelling. Filmmaker Edith van Zalinge volgde alle spelers gedurende twee jaar, tot en met de theatervoorstellingen begin 2023. Zij filmde hun kwetsbaarheden, maar ook hun veerkracht en doorzettingsvermogen. De documentaire laat de kracht zien van theater binnen een verwerkingsproces. Met creativiteit en humor, wat we vaak missen in de NAH revalidatie wereld! Na de vertoning gaan we met initiatiefnemer Mariëlle in gesprek. Want 1 ding is duidelijk, ook al heb je NAH, er zijn heel veel dingen die je wél kunt en hoe maak je dat mogelijk?

Spreekt het thema van deze Café Brein bijeenkomst je aan? Je bent van harte welkom. Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen waarbij informatie en gezelligheid samengaan. Deelnemers praten over de brede gevolgen van NAH en hoe ze daarmee omgaan. Deze gevolgen hebben namelijk grote invloed op het welzijn van de persoon met NAH en zijn omgeving. Belangstellenden die aankondigingen en/of samenvattingen van de bijeenkomsten willen ontvangen, kunnen zich aanmelden voor de Café Brein emailverzendlijst via info@mantelzorgverlicht.nl