Het is nu wel klaar

Gemeente Cranendonck krijgt nu voor de vijfde keer een afstraffing om een discountwinkel aan de Nieuwstraat te weigeren. Juridische kosten stijgen de pan uit. Het woord halsstarrig is in onze gemeente opnieuw uitgevonden. Een of ander adviesbureau heeft jaren geleden onderzoek gedaan en daar is uitgekomen dat een winkel op die plaats een leegloop voor het centrum zou betekenen. En als een adviesbureau dat zegt dan is dat zo. Punt.

In Roermond werd gevreesd dat de outlet hetzelfde zou doen. Daar is het tegenovergestelde gebeurd. Half Budel doet nu hun boodschappen bij de LIDL in Maarheeze. Over leegloop gesproken. De situatie in Budel is nu dat de AH en de Jumbo straks hun prijzen gaan afstemmen. Een superdiscounter zou dit doorbreken om echte concurrentie aan te wakkeren. Goed voor de inwoners van Budel die voortaan weer in Budel boodschappen kunnen gaan doen. Het zou slecht zijn voor de Plus in Budel-Schoot omdat al die Belgen nu Budel aan gaan doen. Hierdoor is de Plus genoodzaakt om ook wat aan die prijzen te doen. Dit komt dan weer ten goede aan de burger. Mijn dringend advies is dan ook om per direct medewerking te verlenen aan die Discounter. Voor de zekerheid ga ik ervan uit dat de grootgrutter ook echt en LIDL of Aldi betreft. Weg met die halsstarrigheid (dat heeft al onnodige bakken met geld gekost) en geef per direct een vergunning af voor een winkel aan de Nieuwstraat waar ook de parkeergelegenheid door de gemeente Cranendonck betaald wordt. Gelijke monniken, gelijke kappen. Gebeurt dat niet dan is straks de schadevergoeding onbetaalbaar. Ligt nu al een rekening van 5 miljoen op de mat.

Niet minder maar meer bezoek in de kern, per jaar 200 tot 300 per gezin aan voordeel, houdt de concurrentie op peil in deze dure tijd. Voor iedereen winst. Volgende keer geen adviesbureau maar naast de winkeliers ook de burgers raadplegen hierover wat te doen misschien?

Cor van Mierlo