Deugddoende Thuisoverwinning Voor Eerste Elftal A

HAMONT – De recente 0 op 9 deed misschien vermoeden dat er slecht gevoetbald werd door KFC Hamont 99 A, maar dat dat viel op zich wel mee. Met THES B was er op zaterdagavond een minder taaie tegenstander dan de recente nummers 1 en 2 van de rangschikking. De Looise ploeg was na een redelijke seizoensstart geleidelijk aan weggezakt naar plaats 13, nipt boven Hamont. Bovendien werd de wedstrijdbal geschonken door Prins Ernie de Urste van carnavalsvereniging de Teutepeuters.

Het gevederde gezelschap inspireerde KFC om vanaf de aftrap het gaspedaal in te drukken. Wietse Baerts mikte een bal vóór langs en Ilario Meli zag een lobbal op de lijn gekeerd worden. Bezoekend doelman Juressen gaf geen krimp op verdere pogingen van de thuisploeg maar moest zich in de 14e minuut gewonnen geven toen verdediger Sisse Schouteden een afvallende bal proper in de rechter benedenhoek borstelde: 1-0.

THES B bakte er weinig van in de openingsfase maar kwam halfweg de eerste helft gevaarlijk opzetten. Nu werd een lob van Binnemans van de lijn gehaald, de rebound werd op de lat gemikt en die rebound werd afgeblokt. Dit had de 1-1 kunnen zijn, maar het werd 2-0 na een vlotte actie van Wietse Baerts die Michiel Thijs bediende. Kort voor rust speelde Ilario Meli maatje Wietse Baerts aan met een hakje en die mikte de 3-0 in de verste hoek. In de slotminuut van de eerste helft zetten Michiel Thijs de actie op links op en Xante Croymans scoorde z’n eerste van het seizoen in 2B. Ruststand 4-0.

Het eerst gevaar na rust kwam van de ploeg uit Tessenderlo; Binnemans mikte naast. Hamont dreigde via invaller Kobe Schetz en Xante Croymans, een moedig strijdend THES via De Wit. Al bij al weinig écht doelgevaar in de tweede helft, tot Ilario Meli in de 78e minuut een assist van Ferren Peeters kon verzilveren: 5-0. Wesley Van Vlierden verving Ilario en was bij z’n eerste baltoets al succesvol; de assist bij de 6-0 kwam van de eveneens ingevallen Quin Looijmans.

Prins Ernie en z’n kompanen van de Teutepeuters zetten in de kleedkamer de polonaise in; deze zege was welkom en deed veel deugd. Volgende week speelt KFC op verplaatsing bij Paal-Tervant, dat verrassend verloor van rode lantaarn Leopoldsburg.

Foto Prins Ernie de Urste en de Teutepeuters.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto Doelpuntenmaker Sisse Schouteden wordt gefeliciteerd