Examens Kyokushin karate

BUDEL – Met een, in de Japanse vechtsport, traditionele buiging en hard geroepen “Osu” (spreek uit “Oes”), beëindigden maar liefst 37  gemotiveerde maar uiterst vermoeide karateka’s op zaterdagochtend 2 december hun examen in het Kyokushin karate. Maar liefst 2 uur lang werd de gehele groep, bestaande uit karateka’s tussen de 7 en de 50+ jaar door “Shihan” Gerard van Kessel en zijn zwarte-band kaderleden onderworpen aan een intensief examen waarin theorie, techniek, conditie alsook hun 1-op-1-gevechtsvaardigheden werden getest. De finale proef bestond uit het, door middel van blote hand/voet, breken van speciale planken van verschillende diktes. De, vaak, maandenlange voorbereiding wierp zijn vruchten af: alle karateka’s waren geslaagd en onder toeziend oog van vele toeschouwers ontvingen zij hun nieuw verworven band of slip. Daarna kon de Dojo worden gebruikt voor de, eveneens traditionele, “Sayonara-party” en werd er, onder het genot van een drankje en hapje, nagepraat en werden er examen-ervaringen uitgewisseld. Karateschoolhouder Gerard van Kessel gaf aan uiterst tevreden terug te kijken op de ochtend en sprak niet alleen trots over zijn uiterst gemotiveerde karateka’s maar met name ook over de enorme saamhorigheid, de sfeer en het wederzijds respect binnen zijn school. Met 37 karateka’s van alle leeftijden die tegelijkertijd een 2 uur durend examen afleggen, lijkt het met de motivatie en de sfeer binnen Karateschool Yin Yang inderdaad wel goed te zitten. Bent u geïnspireerd geraakt? Kom met ons meedoen, schrijf u dan in voor een proefles op www.kyokusyinuang.nl