Gelijkspel voor sv Budel

BUDEL – sv Budel heeft afgelopen zondag nagelaten de koppositie over te nemen van Merefeldia. In een faire en sportieve wedstrijd werd de topper tegen nummer 3 in de rangschikking DVO helaas niet gewonnen, maar moest het genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. sv Budel speelde in een zeer aanvallende 4-2-4 formatie deze middag. Budel opende sterk, het was Jasper Beerten die na 40 seconden zijn pegel via de binnenkant paal net niet het doel zag ingaan. Maar de tegenaanval van DVO was meteen dodelijk, een voorzet vanaf rechts werd binnen getikt door één van hun behendige aanvallers. 

In minuut 13 moest keeper Luuk Smolenaers van sv Budel opnieuw ingrijpen om een grotere achterstand te voorkomen. Hierna namen de oranjehemden de regie in handen en creëerde het meerdere mooie kansen. De prima spelende spits Luc Nouwen schoot rakelings voorlangs en even later werd een inzet van Jasper Beerten gestuit door de laatste man van DVO. In de 23e minuut werd Koen Vos in het 16 meter gebied gehaakt en Luc Nouwen schoot de penalty hard binnen. Het spel golfde op en neer, maar in de 36e minuut kwam sv Budel opnieuw op achterstand. Een miscommunicatie tussen Luuk en Daan werd meteen afgestraft, waardoor Budel ging rusten met een 1-2 achterstand. Na rust werd sv Budel sterker. Een inzet van Youri Bogers belandde in het zijnet. Even later kreeg sv Budel opnieuw een penalty, nadat Youri in het strafschopgebied werd neergelegd. Opnieuw was Luc Nouwen die achter de bal ging staan en onberispelijk de 2-2 op het bord zette. sv Budel ging op zoek naar de overwinning, maar een snelle aanval via Jasper Beerten, die Youri aanspeelde, werd jammer genoeg niet verzilverd. Zo eindigde deze mooie en spannende wedstrijd in een gelijkspel. sv Budel had wel meer verdiend tegen deze sterke tegenstander.

Foto Luc Nouwen benutte twee penalty’s