Onverdiende nederlaag Rood-Wit’67/Plus tegen DESM

BUDEL-DORPLEIN – DESM begon fel aan de wedstrijd en ze waren dan ook de eerste 10 minuten de betere ploeg. Daarna nam Rood-Wit ’67/Plus het initiatief over en controleerde vanaf minuut 10 de wedstrijd. Met vaak goed voetbal en een tomeloze inzet waren de Roodwitters de gehele wedstrijd de meerdere van hun tegenstander.

In het eerste half uur waren er aan beide kanten geen kansen te noteren. In de 37e minuut mocht Nick Verheggen een inworp nemen De snelle inworp kwam terecht bij Steef Damen die Geert Compen vrij voor de keeper zette. Geert kon vervolgens eenvoudig de 0-1 intikken. Rood-Wit ’67/Plus was in deze fase van de wedstrijd oppermachtig en het wachten was dan ook op de 0-2. Deze kwam er echter niet. In de 39e minuut kreeg DESM hun eerste kans maar doelman Joep Lammers redde bekwaam. Net voor rust mocht DESM een corner nemen. Deze corner werd ongehinderd ingekopt door Rens Derkx, waardoor de ruststand 1-1 werd.

Na de rust hetzelfde beeld; een veel beter Rood-Wit ’67/Plus en een DESM dat loerde op de counter. In de 57e minuut kwam DESM tegen de verhouding in op 2-1 voorsprong. Een snelle counter over links werd perfect voorgegeven en bij de 2e paal was het Justin van den Schoor die kon scoren. De Roodwitters bleven de aanval kiezen en in de 60e minuut kreeg Robin van Vuurden de bal aangespeeld op de rand van het 16 meter gebied. Hij ging 2 spelers voorbij en werd gevloerd. Een zuivere penalty maar scheidsrechter Peymen besliste anders en gaf Robin een gele kaart wegens een schwalbe. Een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter. Vier minuten later kwam toch de verdiende 2-2. Nick Verheggen kreeg op rechts de bal en zijn voorzet werd door Robin van Vuurden onberispelijk ingetikt (2-2). Kort hierna maakte Robin ook nog de 2-3 maar scheidsrechter Peymen keurde deze zuivere goal om onduidelijke redenen af. In plaats van 2-3 voor de Rood-Witters werd het zelfs 3-2 voor DESM. In de 88e minuut kwam er een uitval over links en werd Justin van den Schoor aangespeeld. Zijn schot verdween in de bovenhoek; geen redding mogelijk voor doelman Joep Lammers. Hierna bleven de Roodwitters de aanval zoeken maar de 3-3 zat er niet meer in.

Volgende week zondag spelen de Roodwitters hun laatste thuiswedstrijd voor de winterstop thuis tegen SSE. Let op: aanvang 14.00 uur!