St. Gertrudiskerk Maarheeze gaat stralen

MAARHEEZE – Zondag 10 december zal om 17.00 uur op stijlvolle en feestelijke wijze de prachtige nieuwe aanlichting bij de St. Gertrudiskerk in Maarheeze in gebruik worden genomen door onze burgemeester Roland van Kessel en pastoor Sip. Dit jaar bestaat Maarheeze 800 jaar. In die periode is natuurlijk veel gebeurd en veranderd. De kerk heeft door de jaren altijd een prominente plaats ingenomen in de dorpsgemeenschap. Een dorp zonder kerk is een dorp zonder ziel. Om die reden verdient onze kerk in Maarheeze het dan ook om in het figuurlijke zonnetje gezet te worden met de officiële ingebruikname van een prachtige aanlichting. Dit is tot stand gekomen door samenwerking van de gemeente, het kerkbestuur en de werkgroep Maarheeze 800 jaar. Er zal een feestelijke bijeenkomst in de kerk plaatsvinden op zondag 10 december om 17.00 uur. Muziekvereniging Poort van Brabant, het dames- en herenkoor en Gilde St. Joris – St. Barbara zullen deze bijeenkomst muzikaal opluisteren. Pastoor Sip zal namens het kerkbestuur een woordje doen. Vervolgens zal de lichtinstallatie officieel in gebruik genomen worden door burgemeester Roland van Kessel samen met pastoor Sip zodat we vanaf dat moment allemaal kunnen genieten van de prachtige aanblik van een aangelichte kerk. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Dus kom op zondag 10 december om 17.00 uur allemaal naar de St. Gertrudiskerk in Maarheeze. Tot dan!