Succes op NK Taekwondo voor Koryosports

REGIO – Afgelopen weekend werd in Den Haag het Nederlands Kampioenschap Taekwondo georganiseerd. Op zaterdag 2 december namen voor sportclub KoryoSports dit keer maar 2 sporters deel, Nielle Vroegh en Eva Moors. Door de onzekerheid van de uiteindelijke wedstrijddatum, lukte het niet om het hele A-team op de mat te krijgen. Nielle Vroegh wilde haar NK titel van 2022 prolongeren en Eva Moors had als doelstelling haar Brons van 2022 om te zetten in een finale podiumplaats. Beide dames slaagden in hun doelstelling.

Nielle wilde in de 1e instantie in de -59kg, haar gewichtsklasse, de NK titel te behalen. 

Maar doordat er geen tegenstandster was ingeschreven koos zij ervoor om niet oneervol de prijs op te halen zonder een wedstrijd te draaien. Dus werd het een partij in de +59 kg klasse. Hier wist Nielle, net als vorig jaar, de Nederlandse titel te prolongeren in een hogere klasse. 

Eva Moors wist 2 partijen met winst af te sluiten. In een spannende finale trok ze in de laatste 20 seconden de partij in haar voordeel, met een hoofdtreffer, naar de overwinning. 

Zondag 3 december nam Nielle ook nog deel aan het NK Poomsae (het lopen van stijlfiguren). Hier moeten de sporters tegen elkaar wedijveren om wie bepaalde stijlfiguren het beste kan uitvoeren. Ondanks dat Nielle, door haar drukke wedstrijdagenda in de Sparring, hier minder tijd aan kan besteden wist ze een Zilveren plak te behalen. 

Met 2 finaleplaatsen in 2 verschillende sporten blijft ze toch unieke prestaties neerzetten. 

Twee keer goud en de titel Nederlands Kampioen en 1 titel Nederlands Vice-Kampioen is een mooie  afsluiting van 2023.. Daarnaast werd Nielle nog gehuldigd door het bestuur van de Taekwondo Bond voor haar behaalde bronzen medaillon van het afgelopen Europees Kampioenschap! Nielle gaat in 2024 verder in de Juniorklasse van 15 t/m 17 jaar. 1 jaar eerder omdat haar geboortedatum ongelukkig uitvalt. Eva mag verder van de junioren naar de senioren.

Foto 1 Nielle links en Eva rechts (NK Sparring)