Extreem uitdagende ATB toertocht “Rondje Cranendonck” gaat door

CRANENDONCK – Zondag 17 december organiseert de Budelse TWC de Zwoegers weer de bekende “Rondje Cranendonck”: een ATB-toertocht door de prachtige bosrijke natuur van de zes kerkdorpen die tezamen de gemeente Cranendonck vormen. Inschrijven en vertrek vanaf 

8.30 tot 10.00 uur bij Sporthal de Zuiderpoort, Sportlaan 7 te Budel. Hier is parkeergelegenheid aanwezig. Geroutineerde fietsers maar ook ongetrainde recreanten kunnen kiezen uit drie afstanden: 37km, of 47km en voor de bikkels zelfs 63 km.   

U kunt zich dit jaar weer laten verrassen doordat de tocht weer flink is vernieuwd! De afgelopen jaren lezen we in de media dat alles extremer wordt. Het ATB-parcours is zeer gevarieerd, bevat single tracks, technische stukken, zware stukken maar ook makkelijke lopers. En dat alles door een werkelijk prachtige natuur.  Deze ATB-tocht is zeer duidelijk met pijlen en houtkrullen uitgezet en de vele single tracks zijn inmiddels al netjes voor u aangeveegd. Vernieuwde Scan&Go apparatuur zorgt voor een nog snellere inschrijving. Meer dan 40 getrainde verkeersregelaars beveiligen de oversteekplaatsen en andere gevaarlijke punten. En, wij hopen het natuurlijk niet, maar EHBO-ers staan klaar bij Sporthal De Zuiderpoort en bij de rustpost mocht er zich iets voordoen. De grote rustpost ligt nu op een meer centraal punt voor alle routes: Scouting Kizito, Vloeten 4, Soerendonk. Hier kunt u effe tot rust komen en nieuwe energie opdoen in de vorm van warme soep, banaan, koek, reepjes, energie-drank en wafels. Vervolgens nog even gas geven en dan staat bij de Finish (bij Sporthal De Zuiderpoort, Budel) het Red Bull team weer klaar om de gefinishte bikkels te belonen met hun befaamde energy-drank. Bij de finish is ook een fiets-afspuitplek ingericht en zijn douches aanwezig.  Veel sportievelingen blijven vervolgens hier hangen in de kantine van Sporthal de Zuiderpoort om, onder het genot van een drankje, de opgedane ervaring uit te wisselen. Door de sterk gestegen kosten is het inschrijfgeld verhoogd naar 7 euro. Ben je nog geen 16 jaar dan mag je gratis meetrappen! Mis dit niet en trek er alleen, of met het hele gezin, of met je maten op uit en drink met mate(n). Tot ziens op zondag 17 december! Voor meer info www.dezwoegers.nl of bel Peter Vos 0031 6-22413785.