Interservice verbroedering

REGIO – Interservice, de jaarlijkse verbroedering van 15 Noord-Limburgse serviceclubs, georganiseerd door Fifty One Noord-Limburg, vierde op maandagavond 27 november zijn 30ste verjaardag. Interservice steunt elk jaar een goed doel. Dit jaar doneert de organisatie €7500 aan WZC De Bekelaar in Lommel via Sense Garden. 

Sense Garden zal in het woonzorgcentrum een belevenisruimte installeren om mensen met dementie en hun familieleden terug te verbinden en ‘vonkmomentjes’ te creëren. Het gedoneerde bedrag van €7500 werd ingezameld door de volgende serviceclubs: Soroptimisten Hamont-Achel Rotaryclub Bree-Bocholt Rotaryclub Neerpelt-Dommelvallei Rotaryclub Overpelt Noord Limburg Ladies Circle Neerpelt Lionsclub Bruegel Lionsclub Overpelt Kiwanisclub Kristoffel Bocholt Kiwanisclub Lommel Quercus Kiwanisclub Pelt Noord-Oost Fifty One Club PuuR Fifty One de Dommel Fifty one ’t Zand Fifty One de Teuten Fifty One Noord Limburg. 

De opkomst bij de bijeenkomst overtrof de verwachtingen, vooral door de aantrekkingskracht van het thema dementie. Het viel op dat het onderwerp niet slechts statistieken betrof. Bij navraag bleek dat velen, direct of indirect, persoonlijke ervaringen hebben met dementie of Alzheimer in hun naaste omgeving. Het is een thema dat ondersteuning vereist om het proces voor families draaglijker te maken. Sense Garden lijkt een waardevol hulpmiddel te zijn voor zowel formele als informele zorgverleners om deze ondersteuning te bieden.