Sporting Pelt Verslagen D1 en D2

PELT – We begonnen sterk aan de match! De verdediging stond goed georganiseerd en na enkele snelle omschakelingen was de voorsprong al snel een feit. Na een tiental minuten stabiliseerde de wedstrijd, de kloof werd niet groter. Afgezien van een paar slordigheden verliep de aanval vrij vlot. Het was hard werken, maar we konden op adem komen met een klein voordeel. Brussels kon de schade beperken tot 3 punten. Ruststand: 10-13.

De tegenpartij scoorde vooral van afstand. Het gevaar kwam deze keer ook van pivot, die mooi bediend werd door de opbouwers. In aanval moesten we knokken. De Brusselse keepster bewaakte haar doel nauwlettend. In de eindfase lieten we te veel kansen liggen en gaven we de overwinning uit handen. We waren in balbezit maar het lukte ons niet om de winning goal te maken. Het duel eindigde in een gelijkspel: 21-21.

Een koude douche, jammer genoeg in de figuurlijke én letterlijke betekenis. Zaterdag nemen we het thuis op tegen Brasschaat en zijn we vastberaden om de punten in Pelt te laten!

D2 – Kortrijk
Zaterdag 2 december speelden de Ligadames tegen Kortrijk! Een avondwedstrijd in het koude Dommelhof. De wedstrijd ging gelijk op. Kortrijk verdedigde 5-1, waardoor we in aanval wat moeite hadden. Dit werd dan goedgemaakt in de verdediging. Kortrijk werd hard aangepakt, maar kon door enkele stevige shotters toch vaak de netten vinden. Julie haalde enkele shots van 9 meter uit het doel, waardoor de aanval snel terug opgestart kon worden. Ondanks enkele slechte passen en balverlies gingen we rusten met 12-11 voorsprong. Duidelijke taak: niet meegaan met het tempo van de tegenstander! Er werd in aanval goed samengespeeld en vanop elke positie gescoord, maar de keepster van Kortrijk hield nauwkeurig de andere ballen uit de netten. Enkele goed geplaatste treffers van Janne op pivot maakten de voorsprong wat groter. Toch lieten we ons duidelijk meeslepen in het tempo van de tegenpartij en verloren we even de focus. 19-21 met nog 2’ op de klok, deze achterstand werd ingehaald met 2 afstandsshots van Maud! De zeer goed gefloten wedstrijd eindigde hierdoor in een 21-21 gelijkstand!

Volgende week zaterdag verplaatsen we ons voor de laatste keer in 2023 naar Schoten!