Duikvereniging Euro Diving International bestaat 50 jaar

VALKENSWAARD – Wat bijna een halve eeuw geleden begon met een groepje onstuimige jonge mensen, mannen en vrouwen, enthousiaste waterliefhebbers, die zich bezig wilden houden met een in die tijd nog vrij onbekende activiteit, duiken, groeide uit tot een heuse vereniging: Onderwatersportvereniging Euro Diving International. (EDI) International, want de prille club had en heeft ook nu nog, Belgische leden. 

Activiteiten
Komend jaar, in 2024, bestaat Euro Diving International te Valkenswaard 50 jaar en dat blijft niet onopgemerkt. Er staat een aantal activiteiten op het programma waaronder een clubduik bij het Dive4Life indoor duikcentrum in Siegburg (D) en niet te vergeten een feest voor onze leden. Op die feestavond in november worden ongetwijfeld weer massa’s herinneringen opgehaald. Ook worden er films en foto’s van duikevenementen en duikreizen uit ons clubverleden vertoond.

Tijden veranderen
Duiken lijkt nu zo normaal, maar was 50 jaar geleden iets heel speciaals. De mogelijkheden, tegenwoordig, om een duikopleiding te volgen, materiaal te vinden en aan te schaffen, een duikvakantie te organiseren zijn talloos. Dat zorgde er ook voor dat in een veranderende samenleving meer mensen liever snel ergens een korte duikopleiding wilden volgen zonder zich verder aan een vereniging te binden. EDI kende haar glorietijd in de jaren negentig meer dan 90 leden en is op dit moment een actieve NOB-vereniging (Nederlandse Onderwatersport Bond) met ongeveer 40 leden. 

Opleidingen in eigen huis
Alle opleidingen worden in overleg met de cursisten verzorgd door onze eigen deskundige instructeurs. Naast duiken, zowel in Nederland als daarbuiten, staan veiligheid, persoonlijke aandacht en gemoedelijkheid bij EDI centraal. Zo kunnen elke zondagmiddag in de ‘koude’ maanden november, december, januari en februari de leden met hun gezin, partners, kinderen en kleinkinderen een uurtje komen genieten van het warme water in zwembad de Wedert en duiken we in de warmere maanden onder andere regelmatig in de Kempervennen om mooie grote meervallen en andere vissen te bekijken.

Altijd al eens willen duiken? 
Meer weten over snorkelen of een duikbrevet halen?
In de maanden december, januari en februari bestaat m.i.v. 10 december, elke zondagmiddag gelegenheid om, in overleg met de opleiders, een kennismakingsduik te maken.

Plaats: zwembad de Wedert
Tijd: van 14.00 tot 15.00uur.
Je moet je wel even aanmelden via: secretaris@euro-diving.nl
Een eigen duikbril en vinnen meenemen is handig maar niet noodzakelijk
Meer informatie
Ben je op zoek naar informatie over onze club bezoek dan onze website: 
www.euro-diving.nl