Proeverij en kerstmarkt voor goede doelen

MAARHEEZE –  Annemiek Hompes Franco Pilloni houden op 16 december weer hun jaarlijkse kerstmarkt voor het goede doel. Ze zijn weer terug uit hun geliefde Sardinië om olijfolie aan te kopen. Dit jaar was het een erg slecht seizoen voor de olijven (wereldwijd). Ze hebben daarom ook olijfolie bij moeten kopen om genoeg mee te kunnen brengen voor de Kerstmarkt. Dit jaar gaan ze 3 projecten ondersteunen: ‘t Huisven in Heeze, Stichting Kuychi Peruvan Heléna Van Engelen en het aanplanten en herstellen van olijfbomen van de Familie Sogus. 

Stichting zorglandgoed ‘t Huisven in Heeze biedt kleinschalige arbeidsmatige dagbesteding aan (jong) volwassen tussen 18 – 75 jaar. De deelnemers werken op verschillende plekken in de natuur of binnen en maken daar onder meer producten van hout & keramiek. Zij kopen bij ‘t Huisven vogelhuisjes & broodplanken in om hen op deze manier te ondersteunen. 

Het project van Stichting Kuychi van Heléna van Engelen wordt ondersteund door waterfilters te kopen. De waterfilters zorgen ervoor dat er zuiver drinkwater is voor de gezinnen in Peru. Voor meer info zie de website van Stichting Kuychi. 

Vorig jaar hebben Annemiek en Franco de olijfbomen van de familie Sogus geadopteerd. Dit is zo’n geslaagd project dat ze graag verder willen uitbreiden en ondersteunen. Goed voor mens en natuur.  Dus…….wil jij o.a. heerlijke biologische Sardijnse olijfolie Il Mio Sogno, worsten, kazen, gedroogde tomaten, koekjes, bieren en nog veel meer komen proeven en (hopelijk) kopen……? Leuk en origineel ook als kerstkado! Dan kom op zaterdag 16 december vanaf 11.00 uur naar de Emmalaan 13 in Maarheeze. Er kan ook weer kleding voor het Pater Koningsfonds voor Venezuela worden ingeleverd uiterlijk tot het einde van dit jaar. Tenslotte… het gaat om limited edition, op is ook echt op!