Huis van het Kind herdenkt samen met ouders overleden kinderen* op wereldlichtjesdag

HAMONT-ACHEL –  Ouders van sterrenkinderen geven aan dat het warm voelt wanneer de namen van hun kinderen genoemd worden of zichtbaar zijn.  In het Huis van het Kind Hamont-Achel hangt er daarom tijdens de Koesterweek – van 8 tot 15 december – een wolk met daaraan sterretjes en hartjes met de namen van overleden kindjes*. Bij deze wolk werd er voor de ouders afgelopen zondag 10 december, op Wereldlichtjesdag, een intiem bezinningsmoment georganiseerd. 

“Ook dit jaar neemt de stad Hamont-Achel deel aan de koesterweek van het Berrefonds. Als stad willen we ons warm hart tonen voor gezinnen die een kind moeten missen want deze kindjes* zijn er nog altijd.” vertelt Ilse Jaspers, schepen van Gezin. Het opzet van het bezinningsmoment was om extra stil te staan bij het verhaal en verlies van deze gezinnen en hen de kans te geven om over hun verlies te praten met andere ouders.

De Koesterweek is een initiatief van het Berrefonds waarbij het overlijden van kinderen bespreekbaar gemaakt wordt. De Koesterweek startte vrijdag 8 december en loopt nog tot en met vrijdag 15 december.