Kerstwandeling van WSV De Grenslopers 

REGIO – Zondag 17 december staat de Kerstwandeling van WSV De Grenslopers op het programma. Evenals in 2022 is de startlocatie de Drie Linden, dat ook dit jaar weer helemaal in de kerstsfeer versierd zal zijn.  De rustlocatie is de sfeervol versierde blokhut van de scouting.  Tijdens de 4 km route kom je ook bij de prachtige levende Kerststal van Buurtschap ‘t Boscheind.

Ook al is er geen sneeuw, wie je op deze wandeling ook tegen kunt komen is de Kerstman met in zijn mand de lekkere niknakjes (koekjes). Vanaf de blokhut zijn er twee wisselende routes van ongeveer 9 km te lopen. Deze slingeren door een bosachtig natuurgebied in het Nederlandse deel van de Kempen. Een route loopt over natuurgebied de Stevensbergen. De Stevensbergen is een klein natuurgebied van 24 ha. Het ligt te midden van de Gemeentebossen van Luyksgestel en een voormalig heideveld met nog enkele stuifzandresten. De andere route loopt door het Venakkerbos langs  het Zwartven. Als er voldoende ijs op dit ven ligt, zal hier geschaatst worden. Startlocatie is De Drie Linden, Rijt 2 in Luyksgestel. De afstanden/starttijden zijn: 25 km (08.00 – 11.00), 16 km (08.00 – 13.00) en 7 km (08.00 – 14.00).