“Dwalen langs de grens” met een natuurgids

REGIO – Zoals bekend strekt het grondgebied van de gemeente Heeze-Leende zich uit tot de Belgische grens. Velen van ons kennen de Achelse Kluis als het eindpunt van een fietstocht en/of voor een trappist. Minder bekend is dat je vanaf dit punt prachtige wandelingen kunt maken over de heide. Op zondag 17 december zoeken de gidsen van IVN Heeze-Leende letterlijk de grens op tijdens een typische winterwandeling. Vertrek om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Achelse Kluis. Vanaf hier maken we een wandeling van +/- 2 uur door bos en hei. Je kunt hier genieten van vergezichten en stilte. Je ruikt de vele verschillende naaldbomen en, als je geluk hebt, kun je bijzondere diersoorten waarnemen, zoals de nachtzwaluw, heikikker, levendbarende hagedis, houtsnip, bosuil en zwarte specht. 

Verstild water

Na afloop van de wandeling zullen we het oude jaar uitluiden met een glühwein of een warme chocomel.