KFC Hamont 99 A verliest in slotfase bij Paal-Tervant

HAMONT – De verdiende en ruime thuisoverwinning afgelopen weekend tegen THES B zorgde, naast een trainerswissel bij de tegenstander, voor vertrouwen bij KFC voor de verplaatsing naar KFC Paal-Tervant. Deze club is, net als KFC Hamont 99, een fusieclub na het samensmelten van KFC Flandria Paal en AC Tervant in 2018. Bij Paal-Tervant zien we Tim Strijbosch terug, enkele jaren geleden ook bij Hamont aan de slag. Helaas is de uit-reputatie van Hamont dit seizoen een stuk minder dan die van de thuiswedstrijden en dat bleek op het kunstgrasveld van Paal-Tervant ook weer het geval. Doelpunten bleven -ondanks Hamonts veldoverwicht in de eerste helft- lang uit; gele kaarten werden vlot getoond (aan beide teams). Op 20 minuten van het einde bracht Hayen de thuisploeg op voorsprong. In de slotfase deed Reynders dan de boeken helemaal toe: eindstand 2-0. Helaas (weer) geen loon naar werken.

Halverwege het seizoen staat KFC Hamont 99 A op een teleurstellende 13 plaats met 14 punten. Het is intussen bijgebeend door Kattenbos dat een straffe 10 op 12 kan voorleggen.

Het is duidelijk dat de tweede seizoenshelft betere resultaten moet opleveren om een vervelende eindbalans te vermijden. De vijf komende matchen lijken daarbij cruciaal. De thuiswedstrijden tegen Heusden-Zolder en rechtstreeks concurrent Kattenbos zouden gewonnen moeten worden, net als de uitwedstrijd bij rode lantaarn Leopoldsburg. Alles wat meegenomen kan worden in de uitwedstrijd tegen middenmoter Turkse FC en de thuismatch tegen Lindelhoeven A is extra.