Kunstschilderes uit Pelt met tentoonstelling in Bocholt

PELT/BOCHOLT – In Bocholt is pas de tentoonstelling geopend van Martine Vliegen, een kunstenares vanuit Pelt die haar leven omzet in schilderwerken. Met olieverf, acryl en aquarel zet ze wat ze ziet in haar leven om in kleurrijke beelden.

Tentoonstelling ‘Vliegen op de vleugels van kunst’

De opening was kleinschalig en onder begeleiding van muziek verzorgd door haar familie die er piano speelden. Dat het klein en niet te druk was vond Martine niet erg, zo kon ze nog beter contact hebben met de aanwezigen. Het is dan ook een fijn weerzien voor haar als er bekenden zijn dan wilt ze deze het liefste knuffelen. ‘Ik hou van warmte en knuffelen en kom ook uit een warm nest.’ Is één van de belangrijkste dingen volgens haar die ze vertelt. Het echt kunnen zien van de reacties op haar werk was ook een enorm fijn extraatje. Zodra er iemand geïnteresseerd kijkt naar haar werken licht ze helemaal op.

De tentoonstelling zelf is een weerspiegeling van haar ervaringen met haar familie. Die tevens ook enorm belangrijk voor haar is. Ook plekken waar ze geweest is of andere beelden en foto’s die ze heeft en haar inspireren zien we terug. Sommigen werken zijn nog van haar beginnende jaren en andere al van wat recentere momenten. Soms gaat ze dan weer meer de abstracte kant op en zitten er experimentele werken tussen. Ondanks dat de onderwerpen misschien niet samenhorend zijn is de tentoonstelling in zijn geheel iets compleet. Je ziet in elk werk dat het van Martine is, je gaat haar stijl en manier van werken er wel terug in herkennen.

Wie is ze?
Martine Vliegen komt uit een groot gezin, waardoor ze niet meteen de kans had om haar passie voor kunst te ontdekken. Wel leerde ze het belang van familie en wat de warmte ervan kan doen met je. Later heeft haar man haar gemotiveerd om toch eens een workshop te gaan volgen in de kunst. Ze begon dan op de kunstacademie en is ondertussen al vele tentoonstellingen verder. Ze is iemand die stevig met haar voeten op de grond staat en gewoon blijft experimenteren en proberen. Zal altijd het heft in eigen handen nemen en er volledig voor gaan. Dat is ook waarom ze al zoveel tentoonstellingen heeft kunnen volbrengen.

Daardoor ging de bal rollen en kwam ze meerdere belangrijke mensen op haar pad tegen die haar gemaakt hebben tot de kunstenares die ze nu is. Ze blijft experimenteren en haar ideeën uitwerken maar een grote droom of een speciaal doel dat ze wilt bereiken heeft ze niet. Al zou ze wel graag meer in Pelt zelf hebben willen staan met tentoonstellingen maar die mogelijkheid heeft nog op haar laten wachten, ze vind dat de gemeente nog wel wat meer kunst zou kunnen gebruiken. Verder doet ze gewoon graag wat ze doet en ziet ze van eigens waar ze beland, haar familie en haar kleinkinderen zo zien opgroeien is belangrijker voor haar.

Wil je zelf een bezoekje wagen aan de tentoonstelling? Dan kan dat in Bocholt in GC De kroon. Je kan de tentoonstelling vrij bezoeken tijdens de openingsuren. De kroon is wel gesloten tijdens de feestdagen dus kan je op de website, www.dekroon.Bocholt.be , altijd even checken of ze open zijn. Hier kan je ook altijd terecht voor meer info. Martine zal zelf ook nog aanwezig zijn op zondag 17/12 en 14/01 steeds van 14u tot 17u. Kan je er zelf niet geraken maar ben je wel nieuwsgierig naar haar werk dan kan je terecht bij Martine zelf je kan haar eerdere werk en alle contactgegevens vinden op de website www.mar10.exto.nl

Door Melissa van Wijngaarde