Oost West, Zuid Best!

BUDEL – Zaterdag 9 december stond om 18.00 uur de uitwedstrijd tegen Bejo/Dinto in Warmenhuizen op het programma. Met 412 km in het vooruitzicht beloofde dit een spannende wedstrijd in de top 5 te worden voor Ledûb Volleybal dames 1. Laura Heuvelmans maakte het verslag deze week.

“De eerste set begonnen we met Amy, Laura, Ellis, Simone, Lynn, Julia en Daielle. We kwamen direct op voorsprong met een goede servicedruk, lef en overtuiging. Even wist Bejo/Dinto terug te komen met een goede service-reeks. Maar omdat we met vertrouwen en geduldig bleven spelen konden we de eerste set naar ons toe trekken, 23-25.

Dit smaakte naar meer in set 2. We starten in set twee hetzelfde als in set 1. Ellis werd gekroond tot hoofdrolspeelster in deze set. Aan de start van de tweede set liepen we al snel tegen een achterstand aan. Bij de stand 5-2 kwam Ellis aan service en serveerde een reeks van 6 punten waardoor we weer op voorsprong kwamen. Deze voorsprong wisten we vast te houden door met lef en overtuiging door te blijven spelen. Verdedigend zat het ook goed in elkaar, de passlijn was steady en zelfs al vond Bejo/Dinto een gaatje in het blok werden ook deze ballen sterk verdedigd. Ellis deed dit bijvoorbeeld geweldig, ze verdedigde een mega kogel met haar gezicht op de vier meter, de scheidsrechter legde het spel even stil maar ze was snel weer op de been. Daarnaast konden we goede servicedruk blijven leveren waardoor we ook de tweede set naar ons toe konden trekken, 16-25.

Echter, Bejo/Dinto gaf niet zomaar op en vocht terug in de derde set. Met sterke services en slimme aanvallen wisten ze de set te winnen, waardoor de spanning in de wedstrijd toenam. Ondanks dat we de gehele set tegen een achterstand aan hebben gekeken hebben we ons goed terug weten te vechten door met vertrouwen en lef te blijven spelen. Ook kwam Pien met een sterke invalbeurt het veld in. Uiteindelijk trok Bejo/Dinto toch aan het langste eind in deze set, 27-25.

De vierde set werd een strijd tussen beide teams, maar Ledub herpakte zich en toonde veerkracht. Met vastberadenheid en teamwork wisten we ook de vierde set naar ons toe te trekken, 23-25. Met deze 1-3 overwinning hebben we goede zaken gedaan in de top 5.

Zaterdag 16 december spelen we voor de laatste keer dit jaar in Budel. Ook dit beloofd weer een spannende wedstrijd te worden tegen Armixtos, met één wedstrijd minder hebben we op dit moment beide 17 punten. Tot zaterdag 16 december 2023 om 19.00 uur in de Zuiderpoort te Budel!”

Foto Jos Meusen archief