Peltse wensboomactie weer van start

PELT – Voor het derde jaar op rij vervult de ‘Wensboomactie’ in Pelt wensen van kinderen in kansensituaties tijdens de eindejaarsperiode. Vorig jaar ontvingen 368 (kans)arme kinderen toch een pakje onder de boom. Een krachtig teken van solidariteit bij de Peltenaren. Trekker van de actie Bart Peeters en zijn vrijwilligersteam gaan vastberaden een nieuwe editie tegemoet. 

Kansarmoede stijgt. Kwetsbare gezinnen houden steeds moeilijker geld over om cadeaus onder de kerstboom te kunnen kopen.

Via Sint-Vincentius, het Valkenhof, PRAGT, Gezin Centraal, CKG en het OCMW werd er een anonieme lijst opgesteld met de wensen van kinderen tussen 0 en 12 jaar. Deze lijst omvat een 250-tal kinderen. Het bedrag voor een pakje is gezet op 40 euro. Met dit bedrag schenkt de actie kinderen een kwaliteitsvol geschenk. Iets wat langer meegaat en waar ze écht iets aan hebben.

Wie wil bijdragen aan een kerstgeschenk voor Peltse kinderen in kansarmoede kan dat zowel in het écht als digitaal. Goeddoeners kunnen een pakje binnenbrengen bij VATANA Pelt – waar ook een grote wensboom staat – of het bedrag van een pakje storten. Omdat geen bedrag te groot of te klein is voor solidariteit, is er daarnaast nog een mogelijkheid om een vrije bijdrage te doen. Mensen die liever steunen zonder internet mogen altijd storten op het rekeningnummer: BE23 0689 4711 4491, met vermelding “wensboom”.

De actie loopt van 7 tot en met 19 december. Op woensdag 20 december zal het totale opgehaalde bedrag van de actie bekend worden gemaakt.