Rood-Wit ‘67/Plus boekt belangrijke zege op SSE

BUDEL-DORPLEIN – Rood-Wit ‘67/Plus heeft een belangrijke zege geboekt op SSE. Door deze overwinning hebben de Roodwitters de laatste plaats verlaten.

Heel vaak dit seizoen zat het de Rood-Witters niet echt mee; veel nederlagen met slechts één doelpunt verschil, terwijl er vaak een gelijkspel of overwinning in had gezeten. Vandaag was het geluk echter wel aan onze zijde. Een vooral in de tweede helft hard werkend Rood-Wit ‘67/Plus sleepte er in de slotfase een 2-1 overwinning uit.

De 1e helft waren de gasten uit Someren-Eind de betere ploeg en kregen ze diverse kansen. In de 16e minuut werd hun gevaarlijkste spits diep gestuurd en kon ongehinderd de 0-1 scoren. De Roodwitters hadden weinig in te brengen en het was wederom aan goed keeperswerk van doelman Joep Lammers te danken dat het bij een ruststand van 0-1 bleef.  

Na de rust vertoonde de wedstrijd een heel ander beeld. De bal, geschonken door Kremers Installatie Techniek B.V., werd beter rond gespeeld en al heel snel na de rust kwamen de Rood-Witters al op gelijke stand (1-1) door een doelpunt van de net ingevallen Joep Damen, die een verdedigingsfout van de SSE defensie prima afstrafte. Rood-Wit ‘67/Plus bleef vervolgens de gehele tweede helft op het prima bespeelbare veld de betere ploeg, zonder dat dit veel kansen op leverde. In de 85e minuut kwam Roel van de Vorst op rechts goed door en zijn perfecte voorzet werd door Geert Compen onberispelijk ingekopt (2-1). Hierna werd het in de slotfase nog even spannend, maar uiteindelijk wisten de Rood-Witters stand te houden en de winst binnen te slepen. Eindstand 2-1 in het voordeel van Rood-Wit.

Deze overwinning werd na de wedstrijd uitbundig gevierd in de kantine, samen met de dames van Rood-Wit ‘67/Plus (trouwe supporterss van het 1e), die hun kampioenschap aan het vieren waren.

Aanstaande zondag speelt Rood-Wit ‘67/Plus in de volgende ronde voor de beker uit tegen Merefeldia; de koploper in de derde klasse. Aanvang 14.00 uur.