Sporting H2 winnen van Renaissance Montegnée

PELT – Na twee seizoenen mee te draaien in de onderste rangen van 2de Nationale, schrijft de tweede ploeg van Sporting Pelt geschiedenis door zich voor de eerste keer te plaatsen in de play-offs.
Zaterdag stond in het Dommelhof een topaffiche van de competitie op het programma. HC Renaissance Montegnée, die tweede stond in het klassement, zakte af naar de Hel van ’t Noorden. Sporting, met nog steeds een wedstrijd minder gespeeld, kon na winst, op gelijke hoogte komen met Montegnée. Door het verlies van Montegnée tegen de rode lantaarn en verlies in eigen huis tegen Uilenspiegel, zitten zij op het moment in de hoek waar de klappen vallen. Doel van coach Sven: paar extra klappen bijgeven.
Zo gezegd, zo gedaan! Sporting nam een verbluffende start en deelde rake klappen uit! De verdediging van Sporting stond optimaal en het verschil met vorige wedstrijden was dat het offensief dit keer een blitzkrieg was. Na 10 min stond het maar liefst 9-1. Montegnée vond geen manier om onze verdediging te omzeilen. Hier en daar werd de pivot wel gevonden, maar Montegnée kon maar 8 keer de netten vinden in de eerste helft, terwijl Sporting in aanval op alle posities het goed deed en 19 keer de kansen kon omzetten in een goal.
De tweede ploeg zou de tweede ploeg niet zijn, mocht er niet ergens in de wedstrijd een dipje ontstaan. Door de harde woorden die gevallen waren na de magere winst tegen Visé was de concentratie heel de wedstrijd subliem en kon er niet gesproken worden over een ‘dipje’. Sporting bleef op zijn elan van de eerste helft verder bouwen en kon zijn voorsprong met enkele doelpunten vergroten, eindstand 32-18!
Door verlies van HK Waasmunster is Sporting, met nog 5 speeldagen te spelen, al zeker van een plaats in de play-offs. Volgende week staat dé topper van 2de nationaal op het programma. Waar het ongeslagen HC Sprimont op bezoek komt in het Dommelhof en waar de mannen van Sven er alles aan zullen doen om Sprimont hun eerste nederlaag van het seizoen te geven. Zondag 17 december om 14.00 uur, supporters op post!