Sporting Pelt dames 1 winnen van Brasschaat

PELT – Zaterdag kwam Brasschaat op bezoek voor een relatief vroege zaterdagmatch tegen het eerste damesteam van handbal Sporting Pelt. Deze ploeg deed het de afgelopen weken zeer goed en kon vaak aanklampen bij de sterke tegenstanders.

We begonnen aan een stevig tempo wat resulteerde in enkele snelle omschakelingen en goals. Die snelheid zorgde helaas ook voor onzuiverheden bij onszelf. We speelden bij momenten overhaast en leden zo balverlies. Toch werd er gescoord vanop veel posities, maar er ontbrak wat schwung. We misten enkele open kansen, maar dat was aan de overkant niet anders. De verdediging stond wederom stevig op haar benen en kon veel acties afbreken. En ook een sterke Aitana kon wat tegendoelpunten voorkomen. Brasschaat kreeg wel de bal in het net via een handvol sterke afstandsshots. Ruststand: 12-10.

Ook in de tweede helft hadden we baat bij ons hoge tempo. Zo konden we snel schakelen en de bal gooien richting Hanne, Sarah of Edita aan de overkant van het veld. De tegenpartij bleef echter doorduwen in aanval. Met enkele tijdstraffen werd het verdedigingswerk er niet makkelijker op. Bij 20-20 op het scorebord zag het er even niet goed uit. De tegenstander speelde de pivot vrij en kon vaker tot op 6 meter komen. Gelukkig sloeg onze motor net op tijd aan. Rune zette de verdedigers in het centrum op het verkeerde been en Nathalie benutte de ruimte op de cirkel. Zo konden we in de laatste 10 minuten toch nog een kloof slaan. Eindstand: 27-21.