Sterrenbomen op begraafplaatsen tijdens Koesterweek in Pelt

PELT – De Koesterweek (actie vanuit het Berrefonds vzw) maakt het verlies van een kind bespreekbaar. De gemeente Pelt is koestergemeente in 2023 en engageert zich op verschillende manieren om vroegtijdig verlies van een geliefde meer aandacht te geven.

Het overlijden van een kind is een onnoemelijk pijnlijke gebeurtenis. Als kindvriendelijke gemeente stelt Pelt zich in 2023 ook op als Koestergemeente. Op verschillende locaties in Pelt wappert de kenmerkende koestervlag. De gemeente schenkt tijdens de week van 8 tot en met 15 december meer aandacht aan kinderen en jongeren die gestorven zijn, sterrenkinderen en allen die dit verdriet delen. 

Vanaf 18 december kunnen familieleden en vrienden op de vier Peltse begraafplaatsen weer een ster hangen in een herdenkingsboom. De ster staat symbool voor wie er niet meer is tijdens de feestdagen, wanneer het gemis van een overleden vriend of familielid erg voelbaar is. De herdenkingsbomen blijven staan tot Driekoningen.

Het regionaal netwerk van Huis van het Kind organiseert in samenwerking met CM gratis lezingen ‘Te klein om te blijven, te groot om te vergeten’ over sterrenkinderen en zwangerschapsverlies. Meer informatie vind je terug op www.gemeentepelt.be/koesterweek.