sv Budel niet voorbij Geleen Zuid

BUDEL – sv Budel heeft afgelopen zondag met 2-2 gelijk gespeeld tegen Geleen Zuid.

Op het winderige sportpark in Geleen scoorde Luc Nouwen in de 9e minuut, maar de vlag van de grensrechter van Geleen ging de lucht in en het doelpunt werd afgekeurd. Geleen Zuid was feller en Budel kwam niet in de wedstrijd. In de 20e minuut kwam Geleen op voorsprong na een fraaie aanval. Twee minuten later kregen de Limburgers een penalty nadat keeper Luuk Smolenaers de spits van Geleen aantikte. De penalty werd binnengeschoten en sv Budel stond al met 2-0 achter. Net voor rust kreeg Jasper Beerten een mooie kans, maar zijn schot ging over het doel. Even daarna was een opstootje waarbij Jochem Spee een kopstoot kreeg. Dat werd bestraft met een rode kaart.  De speler van Geleen mocht meteen gaan douchen. 

Finn Adams kwam in de rust in de ploeg voor de geblesseerde Daan Kooken. sv Budel ging fanatieker spelen en er kwamen (veel) kansen. Tien minuten na rust scoorde Youri Bogers de 2-1 en ging Budel op zoek naar de gelijkmaker. Koen Vos knalde op de paal, er was een kopbal van Jasper die net naast ging en een inzet van Koen werd met een katachtige reflex voorkomen door de keeper van Geleen. In een tijdsbestek van ruim 15 minuten pakte Geleen nog 4 keer geel. sv Budel brengt in het laatste kwartier 4 verse krachten en bleef het doel van Geleen bestoken. De blessuretijd brak aan en in de 94e minuut kreeg sv Budel toch nog loon na werken: een voorzet van Koen Vos werd binnengetikt door Jochem Spee. Even later floot de scheidsrechter voor de laatste keer en eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.