Verkeerssituatie bij Kruidvat in Maarheeze

Afgelopen donderdag rond 10.30 uur wou mijn vrouw bij het Kruidvat in Maarheeze iets inkopen. Ik kwam met de auto vanuit de Kijkakkers, voor het Kruidvat door en draaide bij verkeersbord C2 (eenrichtingsweg) linksaf en zocht een parkeerplek. Toen de boodschappen gedaan waren, stapten wij in en reed ik weg. Ik vervolgde de eenrichtingsweg in de goede richting en wilde linksaf richting kerk. Ik keek dus naar rechts, daar was het vrij, van links kwam een buurtbus, ervan uitgaande dat ik voorrang had draaide ik linksaf, de chauffeur van de buurtbus had hier niet op gerekend en moest uiteindelijk stevig remmen, toen we naast elkaar stonden met de ramen open riep de chauffeur: “Je komt van een parkeerplaats.” Ik riep: “ik kom voor jou van rechts uit een inrichtingsweg.” Hetzelfde verhaal van hem en mij werd nog eens herhaald en tenslotte vervolgden we ieder onze eigen weg. Naar aanleiding van de verkeersborden die er staan en een klein opinie onderzoek wat ik in mijn naaste omgeving gedaan heb, waarbij ik nog niemand heb horen zeggen dat ze de situatie anders bekijken dan ik, zou het voor de betreffende buurtbuschauffeur misschien verstandig zijn om er rekening mee te houden dat er best wel meer mensen rondrijden die er, in dezelfde situatie als hierboven beschreven, ook vanuit gaan dat ze voorrang hebben. 

Th.van Tulden, Soerendonk