Furos hs1 tegen Ledûb hs 1

Furos hs1 tegen Ledûb hs 1, een wedstrijd die niet snel vergeten zal worden. Het verslag is wat lang uitgevallen maar er gebeurde ook wel heel erg veel…

Door David Dirks

Aan de bar van de Zuiderpoort in Budel werd het nogmaals aangehaald: elk punt dat we uit Kerkrade mee kunnen nemen is belangrijk. Met deze instelling begon het team aan de helse tocht naar het zuiden. Met de regen op de voorruit en de Duitse grens in zicht vertrok het team vol goede moed, maar zonder Remco en Joep, aan de tocht. Gelukkig was daar dames 1 die zorgde voor het vermaak tijdens de rit; een uitstekende maar niet makkelijke quiz zorgde ervoor dat de rit naar Kerkrade zo voorbij was. Eenmaal in de sporthal aangekomen werd het vrij snel duidelijk: halve liters Erdinger voor 3 euro en bittergarnituur voor de prijs waar je in de Zuiderpoort net een zakje chips voor kunt halen. Door deze mooie bijkomstigheid waren we extra gemotiveerd om het maximale uit deze wedstrijd te halen, want zoals iedereen weet: met de winst op zak smaakt alles beter.

Nadat bleek dat de opstelling van de tegenstander niet overeenkwam met het wedstrijdbriefje – kan de beste overkomen – werd Set 1 afgetrapt door de mini van de week van Furos. Deze dame had een ijzersterke service en speelde een wedstrijdje 1 op 1 met onze midden Niek. Echter, toen Jeroen zich ermee ging bemoeien, ontstond er een communicatiefout waardoor de bal helaas aan onze zijde op de grond viel. Menig speler verdenkt Jeroen van een tactische fout, want sinds deze pass werd hij in de eerste set door Furos bekogeld als service target. Over de eerste set kunnen we vrij kort zijn: Ledûb heren 1 deed wat ze moesten doen en verraste hiermee het eerste team van Kerkrade. Door het oplossend vermogen van de mannen werd deze set gewonnen met 14-25.

Set 2 liep anders dan gepland; side-outs werden niet meer direct gescoord, en blijkbaar vonden we het ook wel prima om mee te spelen met het campingvolleybal dat de tegenstander hanteerde. Hierdoor trokken we uiteindelijk aan het kortste eind wat resulteerde in het verliezen van de set met 25-20. Set 3 moest anders en ging anders; enkele nieuwe spelers werden in het veld gewisseld en deze waren gebrand om zich te bewijzen. “We gaan hier vandaag stunten” was af te lezen van de gezichten. De set werd zwaar bevochten, maar door een eindsprint waar zelfs Usain Bolt trots op zou zijn, bleven de punten wel aan Budelse zijde. De eindstand van set 3: 19-25.

Wat er in set 4 gebeurde weet nog steeds niemand. Furos had afgelopen week de pietentraining afgerond met vlag en wimpel. Hierdoor vergisten de mannen uit Kerkrade zich nog steeds in het net en gebruikten dit veelal als klimrek. De scheidsrechter vond dit prima en het werd volledig geoorloofd. Kobe Bryant heeft nog nooit ballen gedunkt zoals de middenmannen van Furos dit konden. Netfouten kunnen ooit door de vingers gezien worden, maar zelfs Stevie Wonder had meer zicht voor de bal en bijbehorende fouten dan de scheidsrechter op dit moment in de wedstrijd. Al met al resulteerde dit wel in het verliezen van de set, waardoor een 5de set gespeeld moest worden.

Over de 5de set kunnen we erg kort zijn, maar hiervoor gebeurde er eigenlijk te veel. Toen de scheidsrechter een bal van Lars te vroeg affloot als voetfout terwijl deze gewoon in het net geprikt werd, begon de ellende. Ruud was in conclaaf met de scheidsrechter dat deze bal toch echt te vroeg afgefloten was toen de spelverdeler van de tegenstander hem uit moest maken voor iets waar enkel en alleen zijn eigen teamgenoten hem voor uit mogen maken. Dit wakkerde een vlammetje aan waardoor het teamgevoel aanwakkerde en er verhaal gehaald werd. Misschien mag de tegenstander van geluk spreken dat Jeroen zijn rust kon bewaren en Jarne wist te vangen voordat hij bij de tegenstander aan de andere kant van het net kon bereiken. Echter was voor de mannen nu 1 ding duidelijk: deze pot moet gewonnen worden, al is het maar voor Ruud (die overigens van dit alles niets heeft meegekregen). Met een fijne voorsprong werd van kant gewisseld; echter roken de mannen van Furos ook bloed en vonden de aansluiting. Terwijl de scheidsrechter wederom door de vingers zag dat de buitenaanvaller van Furos het net alvast op hing in de kast, heerste bij de mannen van Budel vooral ongeloof en konden zij de rust niet bewaren. De bal eindigde tegen de lampen in de plafond, de schoen tegen de nooddeur. De laatste officiële waarschuwing voordat een kaart uitgedeeld zou worden werd gegeven, maar de mannen waren gebrand om deze set niet te verliezen. In de 5de set met stand 14-14 op het scorebord scoorde Jarne een snoeiharde touchébal waardoor de tegenstander nu nog steeds zijn vingers uit de bal aan het halen is. Dit resulteerde erin dat hij vervolgens ook mocht serveren, iets wat hij nog weleens spannend kan maken als het op matchpoint aankomt. Echter kon hij vandaag de rust bewaren en kwam er een heerlijke floater recht op het target van Furos. De ietwat overmoedige tegenstander dacht nog wel een puntje te kunnen scoren tegen de mannen uit Budel maar sloeg met de bal een homerun tegen het sponsorbord achter het veld. De 5de set eindigde met 14-16 waardoor de mannen met de 2-3 winst terug naar Budel mochten. Op naar de Sphinx, maar niet voordat er genoten was van spotgoedkope Erdingers en een dubbele portie bittergarnituur.