Geslaagd Missietentoonstelling “De Kettingbrug” 2023

HAMONT-ACHEL –  Het Missiefeest is alweer voorbij…maar de organisatie kan heel dankbaar en tevreden terugkijken! Donderdag was de opbouw…alles verliep volgens plan en elke stand  werd weer op zijn best ingericht! Op 1 december kwamen de vijfde en zesde leerjaren van Hamont en van Hamont-Lo op bezoek. Pater Jean Baptist Buningo vertelde enkele boeiende verhalen over zijn werk in Ruanda en er werd zeer aandachtig geluisterd. En zaterdag 2 december (na het maken van de groepsfoto) stormde de lange rij wachtenden naar binnen om één van de 150 bloemstukjes te kunnen kopen. Ook alle andere stands kregen veel aandacht. Een plezier om te zien hoe zelfgemaakte kaarten, de geleipotten, eigen gebreide artikelen, juwelen in de smaak vielen. Ook de Afrika-stand en de tombola kregen veel bijval. Met heerlijke taarten, vlaaien en pannenkoeken werd de koffie-pauze heel gezellig. De mensen van Missiekring De Kettingbrug zagen zowel zaterdag als zondag veel bekenden terug en dat deed hen veel plezier! Zondag rond 18 uur begon het opruimen en met veel plezier was de klus snel geklaard. Ook was de organisatie tevreden over de financiën. Via HAC Weekblad willen ze een speciaal dankjewel voor de vele Hamontenaren en de vele bezoekers van elders. De hele opbrengst gaat naar meerdere zinvolle projecten zoals de Missiepater Mathieu Van Vlierden, de Sint-Vincentius vereniging, Stelimo, de Salvatoriaanse hulpacties en anderen.