70 jaar Koninklijke fanfare en drumband De Eendracht Hamont-Lo

HAMONT-LO – De leden van de Koninklijke fanfare en drumband De Eendracht van Hamont-Lo hadden het voorbije jaar heel wat te vieren en plakken er op 22 december nog een muzikale winterwandeling aan vast. Voorzitter Theo Renkens en fanfaredirigent Sander Jakubka vertelden dat vorig jaar bij de eerste editie van ‘Walking in a Winter Wonderland.’ 

Aan deze eerste editie van ‘Walking in a Winter Wonderland’ hadden maar liefst 300 wandelaars deelgenomen. Dit jaar vrijdag 22 december volgt de tweede editie en wordt iedereen van harte uitgenodigd om aan deze bijzondere muzikale winterwandeling deel te nemen. Het vertrek is vanaf de parking achter de kerk van Hamont-Lo en de vertrektijden zijn 18.30, 19.15 en 20.00 u. De wandelroute is ongeveer 3 km en is ook rolstoeltoegankelijk. Tickets in voorverkoop kosten € 7,00 inclusief kerstversnapering (-12 jarigen gratis). Onderweg tijdens de wandeling wordt men verrast door verschillende (muzikale) activiteiten. Bij slecht weer gaat het ook wel door maar zal er een aangepast programma voorzien worden. Geheel 2023 was een jubileumjaar. Zeventig jaar geleden in 1953 werd de fanfare al opgericht en in 1963, ook al zestig jaar dus, werd hier een drumband aan toegevoegd. De drumband staat onder professionele leiding van dirigent Dorien Poelmans. Nog eens 10 jaar later startte de fanfare met een eigen muziekschool. Aan de nieuwe leden werd zowel notenleer als het bespelen van een instrument en slagwerk aangeleerd. Het gevarieerde korps bestaat uit 40 muzikanten, de drumband 20 en dan zijn er niet te vergeten ook nog 3 majorettes. De leeftijd van de leden varieert nogal want het oudste lid van het korps is 80 jaar en het jongste 16 jaar. Iedere twee jaar doet het korps mee met de Mars- en Showwedstrijden van Hamont.  Ze zijn al acht keer kampioen ‘Mars en Concert’ geweest. Ze kregen bovendien in 2012 de cultuurprijs van de stad. In 2022 werden ze ‘Kampioen der Lage Landen’. Het hele voorbije jubileumjaar was feestelijk gevuld met diverse optredens en activiteiten. Nieuwe leden zijn bovendien altijd welkom en kunnen daarvoor contact opnemen met het bestuur. Repetities vinden elke dinsdag plaats van 20 tot 22u in het lokaal van de fanfare bij de sporthal van Hamont-Lo. www.eendrachthamont-lo.be (hier vind je ook de info over de tickets voor de wandeling onder ‘evenementen’)