Gezellige boekendates in de bibliotheek tijdens de kerstperiode

CRANENDONCK – In de sfeervolle dagen  tot 30 december openen de bibliotheken in Budel en Maarheeze haar deuren voor een uniek leesavontuur: ‘Gezellige boekendates in de bibliotheek’. Leden worden uitgenodigd om een speciale date te plannen met een boek naar keuze, verpakt in feestelijk kerstpapier.

Het concept is simpel maar betoverend: de kerstboom in de bibliotheek is versierd met betoverende papieren kerstballen. Elke kerstbal bevat de allereerste zin van een boek. Leden kunnen hun nieuwsgierigheid volgen door de kerstbal met de meest intrigerende zin uit de boom te halen en deze aan een medewerker te overhandigen.

Als eenmaal de keuze is gemaakt, wordt het boek met de corresponderende zin in feestelijk kerstpapier overhandigd. Leden kunnen vervolgens hun papieren metgezel scannen en meenemen voor een gezellige leesdate. 

Deze unieke ervaring biedt een gevarieerde selectie boeken over diverse onderwerpen, waardoor er voor elk wat wils is. Dit initiatief is niet alleen een ode aan de liefde voor boeken, maar ook een manier om leden op een verrassende en gezellige manier kennis te laten maken met andere verhalen en auteurs. Het is een kans om de magie van het lezen te herontdekken en wellicht een onverwachte literaire parel te ontdekken.