December Expo officieel geopend

CRANENDONCK – De ‘December Expo’ in Budel en Gastel met kunstwerken van leerlingen uit Cranendonck is op donderdag 14 december feestelijk geopend.

Door Roy de Leijer 

Nadat eerder op de ochtend in Gastel al het officiële startsein voor de expositie was gegeven, opende de Cranendonckse burgemeester Roland van Kessel aan het einde van de ochtend ook de tentoonstelling in het centrum van Budel. Dat deed hij met de hulp van een groepje leerlingen van basisschool De And’re Wijze in Budel-Schoot. Met een druk op een speciale knop werd de kerstverlichting bij het monumentale Schepenhuis aangezet. Onder meer ook een vertegenwoordiging van het BRAVO! College was bij de opening van de expositie aanwezig. Net als vrijwilligers en bestuursleden van Cultuurcraan.

De December Expo zorgt tot 7 januari voor extra sfeer in Budel en Gastel. Op verschillende plekken zijn kunst- en kerstwerkjes te zien. In Gastel in gemeenschapshuis De Schaapskooi en de Cranehoeve en in Budel bij het Schepenhuis op de Markt (waar de VVV-winkel gevestigd is) en de winkelramen van Liplijn Mode en het Smokkel- en Grensmuseum.

De tentoonstelling ‘December Expo’ is een initiatief van Cultuurcraan. Hiermee wil het Cranendonckse cultuurplatform voor wat extra sfeer in beide dorpen zorgen. Cultuurcraan heeft eigenaren van leegstaande winkels en andere locaties in de centra gevraagd om hun winkelramen beschikbaar te stellen. Leerlingen van OBS ’t Lange (Gastel), De Schatkist (Budel), De And’re Wijze (Budel-Schoot) en het BRAVO! College (Budel) hebben hiervoor kunstwerkjes gemaakt. Kringloopwinkel Verderest zorgde voor de kerstversiering.