‘Iemands Kind’

BUDEL – Fabian Sapthu heeft onlangs de podcast ‘Iemands Kind’ (orang pun anak) gelanceerd. De podcast raakt op een verrassende manier urgente en relevante thema’s als migratie. Van Molukkers uit Nieuw-Guinea in 1962, tot bijvoorbeeld Syriërs nu. En Fabian Sapthu neemt luisteraars hierin mee langs een dorpje in New York, tot een AZC in Budel. Met als verbindend element een foto uit 1958 van de bekende Amerikaanse Magnum fotograaf Leonard Freed. Op die prachtige zwart/wit foto een onbekend klein tweejarig Moluks of Indisch kindje in een lege gang. Freed is vooral bekend geworden van bijvoorbeeld foto’s van Martin Luther King en Afro-Amerikaanse communities. Maar voor hij bekend werd woonde hij 12 jaar in Amsterdam. 

De podcast heet ‘Iemands Kind’ en is te vinden via: https://tinyurl.com/iemandskind