Terugblik op het Kerstkoffieconcert van zangvereniging De Kempengalm

MAARHEEZE – Afgelopen zondag was in De Smeltkroes het kerstkoffieconcert  georganiseerd door de Kempengalm. Het was gezellig druk. Met medewerking van Zing Mares, die het spits afbeten met kerstzang uit “verre landen.” Dat was mooi om naar te luisteren en soms werd je getriggerd om zelf mee te zingen! Vervolgens nam het Seniorenorkest de bezoekers mee naar Spanje ,Slowakije, Oostenrijk, Duitsland en op hun reis werd iedereen aangenaam verrast door de solopartij van dirigent Had Geurtjens. Chapeau! Tussen de optredens door werd er luidkeels meegezongen met de samenzang van bekende kerstliederen. Het slotoptreden was voor het gastkoor. Zij bracht de iets traditionelere kerstliederen, waaronder het Transeamus, zeker bekend bij vele koorzangers. 

Je zou denken dat dit het einde was, maar nee…Er kwam nog iets met “een lach en een traan” Koorlid Diny Tuitelaars is reeds 25 jaar lid van de Kempengalm. Hiervoor werd zij in het zonnetje gezet. De traan betrof het afscheid van pianist Marius Reinoudt, die maar liefst 47 jaar trouwe begeleider was binnen het koor. De Kempengalm betreurt zijn afscheid, maar heeft begrip voor zijn besluit. Marius was zichtbaar ontroerd, vandaar de beginzin ’n Lach en ’n Traan. Al met al ’n geslaagde middag op weg naar Kerst. Bestuur en leden van Zangvereniging de Kempengalm willen iedereen via HAC Weekblad mooie kerstdagen, een goede jaarwisseling en een mooi vredig 2024 wensen!

Diny
Marius