Werkgroep overhandigt bezwaarschriften tegen windturbines 

HAMONT-ACHEL – Op vrijdag 15 december trok een groep bezorgde inwoners naar het stadhuis van Hamont-Achel. Met onder de arm: ruim 900 bezwaarschriften tegen de komst van windturbines op het industrieterrein van Hamont, verzameld door de Werkgroep Windturbines Hamont. Tijdens een informatieavond die eerder deze maand georganiseerd werd door de Werkgroep Windturbines Hamont werd al duidelijk aan de grote opkomst dat veel inwoners van Hamont-Achel met vragen of zorgen zaten omtrent dit project. Het openbaar onderzoek, en dus ook de periode waarin bezwaar gemaakt kon worden tegen de plannen, liep tot en met 17 december. Tijdens het Schepencollege van 28 december zal het Schepencollege  een advies geven over het dossier en overhandigen aan het Omgevingsloket. De Vlaamse overheid zal naar verwachting in maart 2024 een beslissing nemen.