440 (kans)arme kinderen en jongeren kregen toch een kerstpakje dankzij Peltse wensboom

PELT – 18.927,20 euro, zoveel bracht de wensboom in Pelt op aan pakjes voor (kans)arme kinderen in de gemeente. De organisatie deelt trots mee dat 440 kinderen en jongeren hun wens in vervulling zien gaan dit eindejaar, een recordaantal voor de actie. 

In slechts 11 dagen, van 7 tot en met 19 december, zamelde de actie bijna 19.000 euro in. Met het totaalbedrag kochten de vrijwilligers van Wensboom Pelt weer pakjes t.w.v. 40,- euro, de prijs voor een kwaliteitsvol pakje. De vrijwilligersgroep, getrokken door Peltenaar Bart Peeters, heeft de afgelopen weken hard gewerkt om alle geschenken te kopen, in te pakken en te labelen.

Met de waanzinnige opbrengst werden nu ook oudere broers en zussen t.e.m. 18 jaar verrast met een cadeaubon ter waarde van 40€. 

Een mooie samenwerking
De wensen van (kans)arme kinderen werden in een anonieme lijst gestoken door verschillende welzijnsorganisaties in Pelt: Sint-Vincentius, het Valkenhof, PRAGT, Gezin Centraal, CKG en het OCMW. Hierna werden de wensen opgehangen in de grote Wensboom, die tijdens de campagne in VATANA Pelt te vinden was, en in een online wenslijst op de website van de gemeente.

Diverse manieren om te schenken
Schenkers konden de wenspapiertjes plukken, en een methode kiezen om te steunen: het pakje zelf kopen, een bedrag schenken of zelfs UiTPAS-punten omruilen. Deze laatste nieuwe methode om te schenken, bleek een groot succes, met 146 schenkingen via de UiTPAS app.

De wensboomactie is in het bijzonder blij met de gulle stortingen van lokale handelaars en werkgevers. Zonder de grote solidariteit van honderden schenkers was deze actie niet mogelijk geweest.