Alweer net niet, verlies in Aalsmeer : 32-28

PELT – In een rechtstreeks duel om aansluiting bij de top 4 te houden heeft Sporting Pelt het onderspit moeten delven in en tegen Aalsmeer. Het contrast met de thuiswedstrijden van Sporting is groot! Vooral de eerste helft heeft ons de das omgedaan. Het begon gelijk opgaand: 4-4 na 10 minuten en na een kwartiertje stond het 9-9. Enkele momenten en vele missers later stond het plots 14-9 na 20 minuten. Een kloof die aan de pauze zelfs nog uitgediept werd tot 18-12.

Werk aan de winkel! Onze 6-0 dekking slaagde er maar niet in om Trainavicius en Hartog af te stoppen waardoor het verschil zelfs 8 werd (22-14). Het signaal voor coach Douven om tactisch in te grijpen door 1 mannetje vooruit te zetten om zo het dreigende gevaar in te dijken! En dat plannetje werkte! Punt na punt werd er aan de achterstand geknaagd: 23-20 na 40 minuten en stilaan geloofden de supporters er weer in. Zeker toen Falke de 26-26 tegen de netten gooide. Via de goed ingevallen Vossen hield Sporting tot 27-27 gelijke tred (54’). Helaas misten we in crunch-time een paar belangrijke ballen terwijl Trainavicius en Vink op veel te licht gegeven strafworpen een 2-punten kloof op het bord zetten. Ondanks fantastisch weerwerk van doelman Deekens lukte het alles-of-niets spelletje met 7 tegen 6 niet en kon Aalsmeer ‘m met een ietwat overdreven 32-28 over de streep trekken.

Sporting heeft haar lot niet meer zelf in handen dus moeten we wedstrijd per wedstrijd kijken wat er nog kan gebeuren in deze spannende competitie. En dat begint al volgende week in de derby in Bocholt! Allen daarheen!