Beker van Limburg: D2 – Bocholt

PELT – Op zondag speelden de dames 2 van handbal Sporting Pelt de 1/8 finale van de Beker van Limburg tegen de Bocholt. De combinatie van speelsters uit D1 en D2 zorgde ervoor dat de wedstrijd moest starten met een 0-3 achterstand. Supporters waren talrijk aanwezig in het Dommelhof voor deze spannende wedstrijd! De eerste helft begon sterk via rechterhoek, Tine zorgde al na enkele aanvallen voor de 2-3. Het hoge tempo en de vinnige middenspeelster van Bocholt zorgde voor enkele balverliezen of onafgewerkte doelkansen. Bocholt verdedigde sterk, namelijk via een 5-1 verdediging. Hierdoor liep het in de Peltse aanval soms wel stroef en kon Bocholt enkele tegenaanvallen lopen. Joyce keepte een sterke eerste helft en haalde zowel zes- als negen-metershots uit het doel. Penalty’s werden in de eerste helft voornamelijk gescoord door Anouk en Rune. Opvallende beslissingen van de scheidsrechter zorgden voor overtalsituaties bij beide ploegen. Ruststand: 7-13 in het voordeel van Bocholt.

In de tweede helft verbeterde het Peltse samenspel duidelijk en kon er gemakkelijker gescoord worden. Het wedstrijdritme zat er beter in, totdat Dorien voor de rest van de wedstrijd mandekking kreeg. Hier werd goed op geanticipeerd, waardoor de score gelijk op ging voor de resterende 25 minuten. Jolien nam in de tweede helft de penalty’s voor zich en hielp ons zo aan 3 extra doelpunten. Een rechtstreeks doelpunt van Anouk, vanuit een fout-situatie, werd helaas afgekeurd. In de laatste minuut kreeg Bocholt een penalty, maar deze werd door Aitana uit de netten gehouden. Met nog 10 seconden op de klok en een 19-19 op het scorebord werd het even spannend op en naast het veld. Bocholt had nog 1 aanval, maar kon deze niet omzetten naar een shotkans: 2 x 5 minuten verlenging als resultaat. In het eerste deel kwam de tegenpartij niet tot scoren. Daarna verhinderde Bocholt het opzetten in de middencirkel en dus moest er een speelster naar de bank. Tijdens deze extra tijd nam Sporting duidelijk de bovenhand en toonden ze dat zij de sterkere ploeg was! Eindstand: 26-22. De speelster van de match was Jolien, met maar liefst 12 doelpunten op haar naam!