Bijzondere wedstrijd voor Ledûb Volleybal MC3

BUDEL – Zaterdag 15 december was er hoog bezoek voor de meiden van MC3 van Ledûb Volleybal.  We hebben het dan niet over de gasten uit Belfeld maar over Yvon Beliën, de oud-international van het Nederlands vrouwen volleybalteam met bijna 300 interlands op de teller. Zij werd vanwege de tegenvallende resultaten door Chris Nagel en Rie-Jeanne Ras gevraagd om MC3 te coachen… Geintje natuurlijk!  Yvon werd als gelegenheidscoach gevraagd vanwege de 11e verjaardag van Joos Nagel. Yvon stemde daarmee in onder voorwaarde dat Chris – in een donkergrijs verleden nog ooit haar trainer –  zou assisteren. Super gaaf natuurlijk, niet alleen voor Joos maar voor het gehele team. Na een uitgebreide warming up onder begeleiding van Yvon, startte MC3 ietwat onwennig aan de eerste set. Deze keer niet zo zeer onder de indruk van tegenstanders die vaak een kop groter zijn maar vooral vanwege het feit dat Yvon met haar imposante verschijning (en misschien ook wel die van Chris Nagel) naast het veld stond. Binnen de kortste keren keken de meiden tegen een riante achterstand aan, vooral ook omdat de gasten uit Belfeld uitstekend serveerden. Binnen mum van tijd was de 1e set voorbij en stonden de meiden met 0-1 achter. Na een donderspeech van Chris en een aantal aanwijzingen van Yvon ging het in de 2e set een stuk beter, Ledûb MC3 nam brutaal de leiding; er werd goed geserveerd, hard gewerkt en vooral veel plezier gemaakt. Helaas kwamen de gasten in de tweede helft van de set langzij om vervolgens de voorsprong punt voor punt verder uit te bouwen. Helaas trokken de meiden ook deze set aan het kortste eind. In de 3e set moest het dan maar gebeuren, de eerste setwinst van dit seizoen zou een feit worden. De meiden deden er opnieuw alles aan, er werd voor elk punt gevochten en opnieuw lukte het de meiden om een voorsprong te nemen. Zou het de meiden onder leiding van Yvon en Chris echt gaan lukken. Tot 20 – 20 ging de set gelijk op waarna één service-serie van de gasten de meiden uit Budel opbrak. Helaas werd deze set met een nipt verschil verloren. In de vierde set was duidelijk merkbaar dat de koek op was. Ondanks het verlies een groot compliment voor de inzet van de meiden maar vooral ook van de gelegenheidscoach Yvon (en natuurlijk ook Chris). MC3 wenst iedereen alvast fijne feestdagen en ziet iedereen graag weer terug in de Zuiderpoort in 2024!