Einde fossiele brandstof?

Ook moe van de dagelijkse alarmberichten over het klimaat? Duurzaamheid? Wat we allemaal niet meer mogen om het klimaat te redden? Volgens onze klimaatpauzen, en die hebben we er veel in Nederland, moeten we o.m. per direct van de fossiele brandstoffen af want het is volgens hen inmiddels geen vijf vóór, maar vijf óver twaalf m.b.t. het redden van onze aardbol. Ocharme, onze kinderen en kleinkinderen!

Maar voorlopig blijf ik toch maar gas stoken. Ik plant gewoon een paar boompjes in de tuin, uiteraard gefinancierd door de gemeente Cranendonck na inschakeling van de klimaattuincoach, die de CO2 door mijn geproduceerde CV ketel weer opneemt. CO2 probleem opgelost. Immers onze Emiraten, Amerika, Rusland, India en China zijn geen voorstander de olieproductie op de kortere termijn uit te faseren. Onze Emiraten lossen ‘het probleem’ op  door het kopen en aanplanten van bos in Afrika, zo groot als het Verenigd Koninkrijk, om de geproduceerd CO2 ontstaan door gebruik van hun opgepompte olie weer op te nemen. Dus géén zonneparken en windmolens meer die onze leefomgeving verpesten en mede met miljarden aan belastinggeld, opgebracht door U als belastingbetaler, worden gerealiseerd. Dus doe als de Emiraten, bomen planten! Wat mij betreft natuurlijk geen enkel probleem wanneer u het nodig vindt een elektrische auto te kopen en zonnepanelen en warmtepomp(en) te installeren voor eigen gebruik. Dat uiteraard allemaal zonder subsidie van de overheid, lees belastingbetaler. U doet dat immers toch om het klimaat te redden?.

Voorstel: Geen bomen?. Stop dan al die belastingmiljarden in innovatieve bedrijven die duurzaamheid nastreven én in kerncentrales. Dát helpt het klimaat écht vooruit. Of nóg beter, stop de miljarden die gereserveerd zijn voor het ‘redden van onze aarde’ de komende jaren in armoedebestrijding, noodzakelijke wegenaanleg, woningbouw enz. Dáár hebben in dit land de komende jaren o.m. onze kinderen en kleinkinderen écht behoefte aan.

Het mooie van het resultaat van de klimaattop is natuurlijk wel dat onze klimaatpauzen van o.a. Extinction Rebellion, Milieudefensie, Oxfam Novib en Greenpeace niet zonder werk komen te zitten want die kunnen mooi naar de hiervoor genoemde landen om te demonsteren voor, niet alleen op papier, maar écht afbouwen van het oppompen van fossiele brandstof. Ik verwacht dat deze pauzen massaal naar genoemde landen zullen afreizen. En hoe reizen ze daar naar toe? Natuurlijk te voet, fiets of trein. Poe…Poe.

Nog een prettige dag verder.

Jo Heesakkers