Eynatten – Sporting Pelt D1

PELT – De dames 1 van Handbal Sporting Pelt mocht zaterdag voor het eerst naar het Duitstalige deel van het land… en niet voor het minste duel. Eynatten-Raeren is nieuw in de reeks, gezakt vanuit Eerste Nationale. Dat het moeilijk ging worden, was vanaf de eerste minuut duidelijk. Vanuit elke positie loert er gevaar bij de tegenpartij en elke fout van Sporting werd onmiddellijk afgestraft. Pelt keek al snel tegen een 7-1 achterstand aan, hoog tijd voor een time-out dus. De verdediging schoof goed bij en na een moeizame start kreeg Sporting eindelijk de bal tussen het kader. Ze knokten ons terug tot 9-7, maar dichter kwamen ze niet. Ruststand: 13-10.

Na de pauze speelden de dames 1 nooit op hun normale niveau. Ze maakten veel technische fouten, misten open kansen en vonden geen ritme in aanval. Er ontbrak heel veel om er een mooie wedstrijd van te maken. De tegenpartij kon een hoger niveau aanhouden en zette veel druk in aanval. De Peltse defensie hield nog wel stand maar daar is ook alles mee gezegd. Op dat moment werd het een kwestie van schadebeperking. Eindstand: 25-17.

Zo is de eerste nederlaag van het seizoen een feit. Eynatten neemt de eerste plaats over van Sporting in het klassement. Sporting Pelt heeft wel nog een wedstrijd tegoed.