Kapster uit Hamont komt als beste Amy uit VTM programma Starstruck 

HAMONT – Kapster Andrea van kapsalon Wielockx Hair & Beauty uit de Oude Watertorenstraat in Hamont heeft deelgenomen aan Starstruck. Ze was vorige week vrijdag 15 december te zien in het nieuwste zangshowprogramma van VTM. Dit was trouwens reeds de derde aflevering. Het is in deze editie dat Andrea Wielockx te horen en te zien was. De opnames dateren wel al van een jaar geleden maar er is voor gekozen om het nu pas uit te zenden. Andrea die al vele jaren zangeres is van de band BackToAmy  (Amy Winehouse tribute) waarmee ze in binnen- en buitenland diverse concerten gegeven heeft. Ze vertolkt zowel in dat programma als in de band een tribute van de legendarische zangeres Amy Winehouse die jammer genoeg in 2011 op 27-jarige leeftijd overleden is. Het bijzondere kapsel van Amy Winehouse weet Andrea als ervaren kapster als geen ander op haarzelf toe te passen. Haar stem en performance benaderen vrijwel volledig het origineel. Andrea:  “Vorig jaar werd ik opgebeld door VTM met de vraag of ik mee wilde doen aan het programma. Ik diende eerst auditie te doen bij Hans Franken, hierna kwam het verlossend telefoontje dat ik ‘erbij’ was. Ze zijn eerst ook in mijn kapsalon komen filmen. Daarna veel repeteren in Vilvoorde en vervolgens zijn de opnames gemaakt. Moeilijk was wel dat ik er een jaar niet over mocht spreken want anders is het programma of de wedstrijd geen verrassing meer natuurlijk. De format van Starstruck is dat telkens drie zangers of zangeressen gezamenlijk een nummer vertolken van hun favoriete artiest. Dat gebeurt zo vier keer tijdens elke uitzending. De jury bestaande uit Guga Baúl, Nathalie Meskens, Bart Kaëll en Nora Gharib bepaalt wie ze doorsturen naar de ‘sing-off’ op het einde van het programma. Daarin treedt elke door de jury gekozen favoriet nog eens solo op maar dan met een andere song. Dan wordt vervolgens bepaald wie doorgaat naar de Starstruck finale over enkele weken. De plaatsen in die finale zijn beperkt: 1 ticket wordt door het publiek uitgereikt, het andere door de jury. Zowel de imitatie als de looks en ook de moves zijn belangrijk in de keuze. Elk detail telt eigenlijk. Het jurkje dat ik draag is speciaal voor het programma voor mij gemaakt door Nicky van Kets. Dat heb ik na de opname overgekocht en hangt nu bij mijn overige Amy-collectie. De haarspeld heb ik speciaal laten namaken volgens het origineel dat Amy droeg. Verder heb ik bij elk optreden trouwens speciale ‘eenmalige tatoeages’.” Wie graag wil weten hoe Andrea het ervan af heeft gebracht tijdens het programma kan dit bekijken via de VTM Go app. Wie nog meer over Andrea en BackToAmy wilt weten kan dat vinden op www.backtoamy.be of via facebook en instagram.