Offday Ledûb DS 1

BUDEL – Afgelopen zaterdag speelden de Dames 1 van Ledûb Volleybal tegen Armixtos uit Amsterdam. 

Ellis Hermans maakte het verslag: “Hoe ik onze competitie dit seizoen zou omschrijven? In één woord: spannend. De verschillen op de ranglijst zijn klein. Dat zie je terug in de wedstrijden en dat betekent dat je altijd top moet spelen. Een wijs man zei ooit: in ieder seizoen speel je twee héle goede wedstrijden en twee mindere wedstrijden. De rest is je niveau. Nou.. zaterdag was zo’n off-day voor ons.

In de wedstrijd tegen Armixtos DS 1 uit Amsterdam, startten we met Amy, Simone, Laura, Ellis, Julia, Lynn en libero Daielle. Het begin is moeizaam. Armixtos loopt via 8-8 uit naar 11-19. Daarmee kijken we de hele set tegen een achterstand aan die we niet meer goed weten te maken. Het wordt uiteindelijk 20-25 voor onze tegenstander.

In de tweede set weten we ons enigszins te herpakken. Het wordt een vechtwedstrijd. Want als het niet gaat zoals het moet, dan moet het zoals het gaat. Met een sterk serverende Pien komen we op een 5-0 voorsprong. Amsterdam komt uiteindelijk terug tot 16-16 en dan gaat het gelijk op. Onze serve pass staat als een huis en onder leiding van een sterk spelende Daielle worden de ballen van de grond gehaald. Uiteindelijk weten we deze set in een spannende slotfase over de streep te trekken met 26-24.

De stand: 1-1. In het begin van de derde set gaat het gelijk op, maar aan Budelse zijde loopt het niet. Op dit niveau moeten de details kloppen, maar we missen de scherpte. Ons spel is aanvallend niet dodelijk genoeg. Al snel kijken we  – wederom –  tegen een ruime achterstand aan: 11-19. Dit verschil weten we niet goed te maken en het wordt 18-25 voor Armixtos.

Waar we normaal met bravour en zelfvertrouwen volleyballen, zien we dit zaterdag niet terug in het veld. Ook in set 4 kijken we tegen een achterstand aan (14-19). Met een sterk blok wordt het op 20-21 nog even spannend, maar zoals gezegd: een collectieve offday zorgt ervoor dat we het niet over de streep kunnen trekken. Met 21-25 wordt het 1-3 voor Armixtos en blijven wij achter met lege handen.

Daarmee sluiten we deze eerste competitiehelft af met een zevende plek op de ranglijst. 

Ten slotte richten we ons graag even aan onze trouwe supporters: vrienden van Ledûb, onze familie, sponsoren en natuurlijk de L-side. Bedankt voor al jullie support in deze eerste wedstrijden. Namens team en staf wensen we iedereen hele fijne feestdagen. Gooi die gourmet maar aan en schenk de glazen vol. Geniet met elkaar en wij zien jullie heel graag in 2024 in onze Zuiderpoort!”

Foto Jos Meusen