Rood-Wit ‘67/Plus onderuit bij Merefeldia

BUDEL-DORPLEIN – Rood-Wit ‘67/Plus heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in de 3e ronde van de KNVB-beker. Merefeldia won verdiend met 4-0 van de Rood-Witters.

De Rood-Witters begonnen vrij verdedigend aan de wedstrijd tegen de koploper van de 3e klasse B. Merefeldia mocht de bal hebben en de Roodwitters probeerden in de omschakeling gevaarlijk te worden. Merefeldia speelde in een laag tempo en wachtte rustig af op de kansen die zouden gaan komen. In de 18e minuut was het al raak. Vanaf de rechterkant werd de bal voor gegeven en kon Glenn Versluis ongehinderd inkoppen (1-0).

Tot de rust zagen we hetzelfde beeld; veel balbezit voor Merefeldia en een onmachtig Rood-Wit ‘67/Plus. Maar de stand bleef tot de rust beperkt tot 1-0.

De Roodwitters mochten nog hopen op een goed resultaat maar al snel na rust kwam Merefeldia door doelpunten van Glenn Versluis en Gijs Wullems op 3-0. In de 70e minuut werd het ook nog 4-0 door een doelpunt van Tijn Segers. De Rood-Witters konden hier weinig tegenover stellen en dankzij enkele goede reddingen van doelman Dylan Heinrich bleef het bij 4-0.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 4 februari 2024. Dit betreft een uitwedstrijd tegen DFO 20.