Nieuw gebouw in Holheide voor chiro en Imkers

PELT – De oude voetbalkantine op Holheide is vrijwel geheel vernieuwd maar niet voor de voetbal. Doordat de voetbal hier vertrokken is kwam er ruimte voor de chiro ‘Clara & Sooi’ en voor de imkersvereniging Sint-Ambrosius (Pelter Biehalle). Zaterdag 16 december is onder ruime belangstelling het gebouw officieel geopend. Burgemeester Dennis Fransen heette iedereen welkom bij ‘De Es’: “Dit is een belangrijk moment voor Holheide en bij uitbreiding voor heel de gemeente. Eén van de uitgangspunten binnen het Peltse meerjarenplan was de uitbouw van levendige dorpskernen èn een duurzame uitbouw voor onze jeugdverenigingen. Pelt is een levendige, actieve, duurzame èn kindvriendelijke gemeente. Al deze facetten komen tot uiting op deze vernieuwde site”. Belangrijk voordeel van deze locatie is dat het dicht bij het bos ligt en doordat de voetbal attributen opgeruimd zijn kan het bijbehorende grasveld als polyvalente speelruimte gebruikt worden. Er is ook veel ruimte om tenten te plaatsen en er is veel plaats voor verhuur aan zomerbivakken. De gemeente Pelt creëert steeds meer gebouwen met een deelfunctie. Zo zal de imkervereniging ook gebruik van het gebouw kunnen maken. De leiding van de chiro hielp met de afbraak en opbouw. 

Foto en tekst  Ben Ieven